ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για οδηγούς οχημάτων ενοικιάσεως - Στοχεύει στον εντοπισμό όσων παραβιάζουν τον νόμο

Νομοσχέδιο για οδηγούς οχημάτων ενοικιάσεως - Στοχεύει στον εντοπισμό όσων παραβιάζουν τον νόμο

Στον εντοπισμό των οδηγών αυτοκινήτων ή άλλων οδικών μέσων ενοικιάσεως ούτως ώστε σε περίπτωση τροχαίων παραβάσεων να μπορούν να τους επιδίδεται πρόστιμο ή η ανάλογη ποινή, στοχεύει νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή το Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

Το νομοσχέδιο θα ετοιμαστεί σε συνεννόηση με τα Γραφεία Ενοικιάσεως και θα λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα με την ύπαρξη δύο κατηγοριών οδηγών, αυτών που εντοπίζονται όταν προβαίνουν σε παραβιάσεις και αυτών που δεν εντοπίζονται. Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, την Πέμπτη.

Σε δηλώσεις του μετά την Επιτροπή, ο Πρόεδρος της, Βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας είπε πως στο θέμα των αυτοκινήτων ενοικιάσεως είχε συμφωνηθεί πως το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα έκανε διαβούλευση με τα Γραφεία Ενοικιάσεως ούτως ώστε να μην υπάρχουν παραβάτες δύο κατηγοριών, δηλαδή κάποιοι που θα πληρώνουν και κάποιοι που δεν θα πληρώνουν.

Οι διαβουλεύσεις, ανέφερε, έχουν προχωρήσει και πολύ σύντομα το Τμήμα θα φέρει ένα νέο νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως είπε, απαντώντας σε ερώτηση, ετοιμάζεται μια πλατφόρμα που θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα Γραφεία Ενοικιάσεως αυτοκινήτων ούτως ώστε να μπορούν να εντοπίζονται οι οδηγοί για να τους επιδίδεται το πρόστιμο στις παραβάσεις που θα υποπίπτουν. Ο κ. Μουσιούττας πρόσθεσε πως αν και δεν έχουν μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο πληρωμής των προστίμων, με ικανοποίηση διαπίστωσαν σήμερα πως έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές σε μια φόρμουλα για επίλυση του προβλήματος και αυτό που απομένει είναι να έρθει στη Βουλή ως νομοσχέδιο.

Ο κ. Μουσιούττας συνέχισε λέγοντας πως στην Επιτροπή συζητήθηκε επίσης το ζήτημα αλλαγής του Νόμου Περί Φωτοεπισήμανσης όσον αφορά τις σχολές οδηγών και τους εκπαιδευόμενους την ώρα που κάνουν μάθημα οδήγησης.

Επίσης, συζητήθηκε στην Επιτροπή το ζήτημα των παιδικών καθισμάτων σε λεωφορεία. Ηταν μια πρόταση νόμου που είχε περάσει από την προηγούμενη Σύνοδο και το αποτέλεσμα αυτής της πρότασης ήταν πως τα νηπιαγωγεία δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τα μικρά παιδιά τα λεωφορεία για εκδρομές. Όπως είπε, κάλεσαν σήμερα όλους τους αρμόδιους για να εξεταστεί το κατά πόσον υπάρχει τρόπος να ξεπεραστούν τα ζητήματα ασφάλειας ώστε να μην στερούνται τα παιδιά το δικαίωμα στην εκδρομή.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης είπε για το θέμα της φωτοεπισήμανσης, πως μέσα σε 4 μήνες εφαρμογής του, έγιναν γύρω στις 65 χιλιάδες καταγγελίες. Από αυτές, είπε, έχουν αποσταλεί στους παραβάτες μέχρι σήμερα οι 16 χιλιάδες, άρα έχει διεκπεραιωθεί από τους 4 μήνες μόλις ο ένας και αν κάποιος αναλογιστεί ότι ο μέσος όρος είναι 30-35 ευρώ το πρόστιμο, το κράτος εισπράττει γύρω στα 5 εκ. ευρώ το μήνα.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως στα λειτουργικά προβλήματα περιλαμβάνεται η καθυστέρηση διεκπεραίωσης, η άρνηση πολλών να παραλάβουν το πρόστιμο από τα ταχυδρομείο ώστε να εξαντλήσουν τις 180 ημέρες, καθώς και το πρόβλημα που προκύπτει αν ένα όχημα οδηγείται από πολλά άτομα.

Σε σχέση με το θέμα των αυτοκινήτων ενοικιάσεως, ο κ. Σαββίδης είπε πως η μεγαλύτερη παραδοξότητα που ακούστηκε σήμερα είναι πως θα υπάρξει πλατφόρμα για να μπορέσει το κράτος να εισπράττει τα πρόστιμα διαδικτυακά ενώ για τους Κύπριους πολίτες η διαδικασία γίνεται μέσω ταχυδρομείου.

Είπε ακόμη πως για το θέμα των εκπαιδευτών οδηγών, έχει ζητήσει να υπάρξει μια εξαίρεση στις παραβάσεις με το σύστημα της φωτοεπισήμανσης καθώς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά αν οι μαθητές τους κάνουν παραβιάσεις και λόγω αυτού θα λαμβάνουν βαθμούς ποινής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Justin Timberlake: Ανησυχεί για την καριέρα του μετά τη σύλληψή του - Τι είπε ο ίδιος σε συναυλία του - Βίντεο

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία για να ανέβει πάλι – Στο μενού τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top