ΔΙΕΘΝΗ

Σκάνδαλο με βουλεύτρια στη Γαλλία: Ξόδευε 2.000 ευρώ το μήνα σε εσώρουχα και τα χρέωνε στο κράτος

Σκάνδαλο με βουλεύτρια στη Γαλλία: Ξόδευε 2.000 ευρώ το μήνα σε εσώρουχα και τα χρέωνε στο κράτος

Σάλος και ποικίλες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσεις στη Γαλλία, από σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος στο οποίο εμπλέκεται βουλεύτρια του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν.

Η Κοραλί Ντιμπόστ, έχασε την έδρα της στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, όταν διαπιστώθηκε ότι χρέωνε αγορές πανάκριβων εσωρούχων στα έξοδα που δικαιούνταν λόγω της βουλευτικής ιδιότητας.

Ξόδευε 2.000 ευρώ το μήνα σε εσώρουχα και τα χρέωνε στα βουλευτικά έξοδα

Η Ντιμπόστ, αντιπρόεδρος του κόμματος «Δημοκρατία Εμπρός!», παραιτήθηκε ενάμιση μήνα πριν διεκδικήσει την επανεκλογή της, όταν ο έλεγχος των δαπανών της αποκάλυψε ότι ξόδευε πάνω από 2.000 ευρώ τον μήνα σε εσώρουχα και ρούχα.

Εμπιστευτική έκθεση που υποβλήθηκε στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση και δημοσίευσε ο ερευνητικός οργανισμός Mediapart κατηγορεί την Ντιμπόστ για κακή διαχείριση των συνεργατών της, από τους οποίους ζητούσε να κατασκοπεύουν το προσωπικό της οικίας της, να πηγαίνουν τα ρούχα της στο στεγνοκαθαριστήριο και τα υποδήματά της στον τσαγκάρη.

Η 39χρονη βουλεύτρια αποτελούσε προσωπική επιλογή του Μακρόν και είχε εκλεγεί βουλευτής το 2017 στο Μονπελιέ, έχοντας προηγουμένως υπάρξει στέλεχος σχολής διοίκησης επιχειρήσεων. Πέρσι, η Ντιμπόστ τερμάτισε τη σχέση της με τον Γάλλο υπουργό υγείας, Ολιβιέ Βεράν.

Σύμφωνα με ανάλυση των εξόδων της, η βουλευτής χρέωνε εσώρουχα αξίας 1.500 -2.000 ευρώ, ενδύματα και ταξίδια στις μηνιαίες δαπάνες της, ύψους περίπου 5.374 ευρώ, που δικαιούτο λόγω της βουλευτικής της ιδιότητας και οι οποίες κανονικά αφορούν μόνο τα επίσημα καθήκοντα των μελών της Εθνοσυνέλευσης. Ετησίως, οι Γάλλοι βουλευτές κερδίζουν 86.000 ευρώ – περίπου 7.200 ευρώ το μήνα.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top