ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος της ουροδόχου κύστης - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Καρκίνος της ουροδόχου κύστης - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Εκστρατεία ενημέρωσης, στοχεύοντας στη μείωση των περιστατικών και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με εμπειρία αυτού του καρκίνου, πραγματοποιεί τον Μάϊο ο ΠΑΣΥΚΑΦ στο πλαίσιο του προγράμματός του για πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου της Ουροδόχου Κύστης. Το Πρόγραμμα καρκίνου της ουροδόχου κύστης υποστηρίζει η Κυπριακή Ουρολογική Εταιρεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής ο ΠΑΣΥΚΑΦ καλεί όσα άτομα με εμπειρία αυτού του καρκίνου που θα ήθελαν να συμμετέχουν στην Ομάδα Ουρολογικού Καρκίνου του Συνδέσμου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα από την ιστοσελίδα www.pasykaf.org και να επικοινωνήσουν στο τηλ. 22 345 444.

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι ο 2ος σε συχνότητα καρκίνος του ουροποιητικού συστήματος και επηρεάζει άντρες και γυναίκες, συνεχίζει ο ΠΑΣΥΚΑΦ, προσθέτοντας ότι στην Κύπρο αποτελεί την τέταρτη συχνότερη κακοήθεια στους άνδρες και την όγδοη στις γυναίκες.

Σύμφωνα με το Αρχείο Καρκίνου Κύπρου κάθε χρόνο παρατηρούνται κοντά στα 150 νέα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων αντρών και γυναικών με μέσο όρο ηλικίας 60 ετών και άνω. Σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 570.000 άτομα με καρκίνο της ουροδόχου κύστης και 1.7 εκατομμύρια ζουν με αυτό τον καρκίνο, σύμφωνα με στοιχεία από την παγκόσμια Οργάνωση Ασθενών World Bladder Cancer Patient Coalition.

Για την περαιτέρω ενημέρωση της εκστρατείας Λειτουργοί του ΠΑΣΥΚΑΦ μαζί με εθελοντές θα βρίσκονται στο The Mall of Cyprus το Σάββατο 14 Μαΐου από τις 10:00 – 2:00 μ.μ. και θα δίνουν διαφωτιστικό υλικό για τα συμπτώματα και τους παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση για το πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος της Διεύθυνσης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας - ΟΚΥΠΥ και της δωρεάς τηλεφωνικής γραμμής 1431.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top