ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονος ο Α. Δημητρίου για το περιστατικό με τον δύτη στο Ζηνοβία – «Εκεί υπάρχει μια άναρχη κατάσταση αυτή τη στιγμή»

Έντονος ο Α. Δημητρίου για το περιστατικό με τον δύτη στο Ζηνοβία – «Εκεί υπάρχει μια άναρχη κατάσταση αυτή τη στιγμή»

Σε σοβαρή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται ο δύτης, ο οποίος έκανε κατάδυση στο ναυάγιο Ζηνοβία και αναδύθηκε στην επιφάνεια πιθανόν λόγω αδιαθεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος βούτηξε στη περιοχή που βρίσκεται το Ναυάγιο Ζηνοβία στη Λάρνακα, και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται βγήκε από τα 30 μέτρα σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Πολλές είναι οι καταγγελίες που αφορούν δύτες, οι οποίοι δεν λαμβάνουν τις σχετικές άδειες ούτε από το κράτος, από την Αρχή Λιμένων ούτε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για να βουτήξουν στην περιοχή του Ναυαγίου, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, Αντρέα Παναγιώτου.

«Μετά από 8 λεπτά βγήκε ο εκπαιδευτής και έψαχνε τον δύτη του, για όνομα του Θεού, θα θρηνήσουμε θύματα», είπε ο κύριος Παναγιώτου στο OMEGA.

Θέση για τις παράνομες καταδύσεις στο Ναυάγιο Ζηνοβία, παίρνει και ο δικηγόρος του κύριου Παναγιώτου, Αντώνης Δημητρίου, μιλώντας στο Omega, στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» για τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν.

«Με επιστολή του γραφείου μας προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υπουργό Γεωργίας, Αρχηγό Αστυνομίας, Υφυπουργό Τουρισμού  και Υφυπουργό Ναυτιλίας, οι μόνοι που ανταποκρίθηκαν ήταν ο κύριος Καρούσος και ο Αρχηγός της Αστυνομίας. Οι υπόλοιποι που είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα», είπε συγκεκριμένα.

«Ο άνθρωπος βρίσκεται στο νοσοκομείο λόγω της ανεπάρκειας ελέγχου από το Υφυπουργείο Τουρισμού», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά τις προϋποθέσεις για κατάδυση στο Ναυάγιο Ζηνοβία ο κύριος Δημητρίου επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος, να έχουν σχετικά πιστοποιητικά αλλά και να υπάρχουν καταρτισμένοι εκπαιδευτές.

«Εκεί υπάρχει μια άναρχη κατάσταση αυτή τη στιγμή», τόνισε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top