LIFESTYLE

Συναυλία στο μετρό του Κιέβου έδωσαν οι U2

Συναυλία στο μετρό του Κιέβου έδωσαν οι U2

Στο Κίεβο βρέθηκε ο τραγουδιστής των U2, Bono, για συναυλία που έδωσε σε κεντρικό σταθμό του μετρό της ουκρανικής πρωτεύουσας. Μαζί του και ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, The Edge.

Σε μια επίδειξη αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό, ο frontman με τον κιθαρίστα του διάσημου συγκροτήματος ερμήνευσαν το “Stand By Me”, μαζί με έναν Ουκρανό στρατιώτη αλλά και κλασικά τραγούδια, όπως τα “Sunday Bloody Sunday”, “Desire” και “With or Without You”.


H συναυλία διοργανώθηκε έπειτα από πρόσκληση του Ουκρανού προέρδου, Volodymir Zelenskiy, όπως αποκάλυψε με tweet ο τραγουδιστής.

Ο Ιρλανδός ροκ σταρ επαίνεσε τον αγώνα της Ουκρανίας για «ελευθερία». Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στις παλαιότερες συγκρούσεις στην πατρίδα του συγκροτήματος, την Ιρλανδία, και στα προβλήματα που η δική του πατρίδα είχε με έναν άλλο πιο ισχυρό γείτονα.

«Οι άνθρωποι στην Ουκρανία δεν αγωνίζεστε μόνο για τη δική σας ελευθερία, εσείς παλεύετε για όλους εμάς που αγαπάμε την ελευθερία. Προσευχόμαστε να μπορέσετε κι εσείς σύντομα να χαρείτε ένα μέρος αυτής της ειρήνης», είπε.


Ανάμεσα στους περίπου 100 θεατές στον σταθμό Χρεστσάτικ βρέθηκαν και αρκετά μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Πριν λίγο καιρό το συγκρότημα από την Iρλανδία είχει δημοσιεύσει ένα video στο οποιο ζητούσε από όλους να σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας.

Σε βίντεο που ανήρτησαν στα κοινωνικά δίκτυα ο Bono με τον Edge τονίζουν ότι πολίτες και ηγέτες πρέπει να συμπαρασταθούν στους Ουκρανούς που βιώνουν ανείπωτη βία λόγω της εισβολής της Ρωσίας. «Οι γενναίοι κάτοικοι της Ουκρανίας», αναφέρουν, «παλεύουν γι;α την ελευθερία τους και τη δική μας απέναντι στην ανείπωτη βία και την άδικη εισβολή».


Οι U2 δεν είναι το μόνο μουσικό συγκρότημα παγκοσμίου φήμης που στηρίζει τους Ουκρανούς. Πριν λίγο καιρό οι Pink Floyd έγραψαν ένα τραγούδι για να υποστηρίξουν τον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται από τη ρωσική επέλαση. Το τραγούδι ονομάζεται «Hey Hey Rise Up», και κυκλοφόρησε τα μεσάνυχτα της 8ης Απριλίου. Τα έσοδα από την κυκλοφορία του θα διατεθούν για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία. Ακούστε το εδώ.

Δηλώσεις Putin – Zelenskiy για την Ημέρα της Νίκης
Σχεδόν τέσσερις μήνες έχουν περάσει από τη στιγμή που ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε την επέλασή του στην Ουκρανία. Σήμερα, ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin έκανε δηλώσεις με αφορμή την επέτειο της Ημέρας της Νίκης, δηλ. την επέτειο της νίκης επί του ναζισμού στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ολόκληρη η υφήλιος περίμενε το διάγγελμά του, στο οποίο τελικά εξήρε τη γενναιότητα των Ρώσων στρατιωτών του τότε και του τώρα:

«Είναι το ίδιο και τώρα. Αγωνίζεστε για τους ανθρώπους μας στο Ντονμπάς, για την ασφάλεια της πατρίδας μας. Η ημέρα της νίκης είναι στην καρδιά όλων μας. Δεν υπάρχει ούτε μια οικογένεια στη Ρωσία που δεν υπέφερε κατά τον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο. Είμαστε περήφανοι για τη γενιά των νικητών», είπε για την ακρίβεια.

Για την ίδια εορταστική επέτειο μίλησε και ο Volodymir Zelenskiy, o οποιος τόνισε πως η χώρα του δεν θα υποκύψει και δεν θα παραδωθεί. «Την Ημέρα της Νίκης επί του ναζισμού, πολεμάμε για μια νέα νίκη. Ο δρόμος γι’αυτήν είναι δύσκολος, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα νικήσουμε. Οι Ουκρανοί είναι ένας ελεύθερος λαός που έχει πολεμήσει πολλές φορές για να υπερασπιστεί τη χώρα του στην ιστορία και έχει χαράξει τον “δικό του δρόμο”. Σήμερα διεξάγουμε πόλεμο σε αυτόν τον δρόμο και δεν θα παραχωρήσουμε σε κανέναν ούτε ένα κομμάτι της γης μας (…) και δεν θα παραχωρήσουμε ούτε ένα κομμάτι της ιστορίας μας».

Πηγη: marieclaire.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top