ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Προσωρινό αντίο στο safepass για τα νυχτερινά κέντρα – Σε ποιους χώρους παραμένει

Προσωρινό αντίο στο safepass για τα νυχτερινά κέντρα – Σε ποιους χώρους παραμένει

Την κατάργηση του safepass σε κέντρα διασκέδασης και σε άλλους χώρους προτείνουν οι επιδημιολόγοι στον Υπουργό Υγείας. Συγκεκριμένα ο Υπ. Υγείας ζήτησε γραπτώς την άποψη τους για το συγκεκριμένο ζήτημα με σκοπό να παρουσιάσει την πρόταση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνέρχεται σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, τα περισσότερα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας είναι υπέρ στην κατάργηση, προσωρινά τουλάχιστον, μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο όπου θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτρο του safepass θα παραμείνει σε χώρους υψηλού κινδύνου, όπως οίκοι ευγηρίας, νοσοκομείο και όπου αλλού θεωρούν οι ειδικοί ότι είναι απαραίτητο.

Σε δηλώσεις τη Δευτέρα ο Υπ. Υγείας, κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες για αναστολή του safepass σε κέντρα διασκέδασης και άλλους χώρους , ο κ.Χατζηπαντέλας είπε πως «έχω ζητήσει γραπτώς την άποψη των ειδικών αν πρέπει να πάει η εισήγηση στο Υπουργικό για αναστολή ή για να διατηρηθεί».

«Αναμένω τις απαντήσεις των ειδικών και ανάλογα με τις απαντήσεις τους θα πάει και η ανάλογη πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο», συνέχισε, ενώ διευκρίνισε πως «αν θα πάει πρόταση θα πάει αύριο».

Όσον αφορά στις περαιτέρω ελαφρύνσεις ο Υπουργός υπέδειξε ότι «η μοναδική ελάφρυνση που έχει μείνει να δώσουμε στον κόσμο αφορά στους γάμους και στα νυχτερινά κέντρα και αυτό θα το δούμε».

«Αν γίνει αναστολή και αυτού του μέτρου τότε δεν θα υπάρχει οποιοδήποτε μέτρο εκτός από το safepass σε νοσοκομεία, κλειστές δομές και γηροκομεία που είναι ευαίσθητοι χώροι», συμπλήρωσε.
Υπογράμμισε δε ότι οι αριθμοί που καταγράφονται καθημερινά είναι «πολύ καλοί, μειώνονται συνεχώς τα κρούσματα, όπως επίσης και οι νοσηλείες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top