ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο εμβόλιο «Θα χορηγείται μια φορά τον χρόνο»

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο εμβόλιο «Θα χορηγείται μια φορά τον χρόνο»

Σημαντικό είναι τα άτομα που χρειάζεται να εμβολιαστούν με την 3ή και 4η δόση, τόνισε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε ότι: «μόνο με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσουμε ένα τοίχος ανοσίας, ώστε εάν προκύψει κάτι τον Σεπτέμβριο, να είμαστε σε ετοιμότητας»

Σε ό,τι αφορά το νέο εμβόλιο, το οποίο περιέχει αντισώματα τόσο κατά της παραλλαγής Δέλτα όσο και της Όμικρον, δήλωσε πως ήδη εταιρίες όπως η Phizer, πρόκειται να αποταθούν πολύ σύντομα στις ρυθμιστικές Αρχές.

«Είναι πολυδύναμο εμβόλιο το οποίο θα αντιμετωπίζει και τις υφιστάμενες παραλλαγές και πιθανό οποιαδήποτε άλλη προκύψει. Θα δουλεύει καλύτερα από το αρχικό εμβόλιο το οποίο δεν έχει αλλάξει καθόλου παρά την παρουσία των παραλλαγών», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως το συγκεκριμένο εμβόλιο θα χορηγείται μια φορά τον χρόνο.

Σε σχέση με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας ο Δρ. Καραγιάννης δήλωσε: «είναι πολύ καλά τα δεδομένα μας αυτή την στιγμή, παρά την ανησυχία που επικρατούσε για την έξαρση των κρουσμάτων το Πάσχα λόγω των γενναίων χαλαρώσεων που έγιναν. Δεν είχαμε έξαρση, αντιθέτως σημειώθηκε περαιτέρω πτώση των αριθμών. Έχουμε πέσει περίπου σε τριψήφιους αριθμούς ημερησίως – είναι οι χαμηλότεροι αριθμοί που είχαμε εδώ και μήνες».



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE