Ξεκίνησε η δίκη για τους 11 της πορείας του πάρκου Κολοκάσι - «Άπτεται και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Ξεκίνησε η δίκη για τους 11 της πορείας του πάρκου Κολοκάσι - «Άπτεται και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Ξεκίνησε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας η δίκη των έντεκα συλληφθέντων στην πορεία που έγινε στο Πάρκο Κολοκάσι στις 13 Φεβρουαρίου 2021, στους οποίους, μεταξύ άλλων, απαγγέλθηκαν και κατηγορίες για παραβίαση των διαταγμάτων που αφορούσαν την πανδημία, όπως είπε σε δηλώσεις της η Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Η κ. Ατταλίδου, ανέφερε «η δίκη αυτή άπτεται και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γι’ αυτό την παρακολουθούμε πολύ στενά», προσθέτοντας ότι «θα φέρουμε το θέμα στη Βουλή, εκεί που θεωρούμε ότι το θέμα άπτεται ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Επιπλέον, κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της Αρχής Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, σχετικά με την υπόθεση.

«Εγώ έχω δώσει μαρτυρία στην Αρχή και περιμένουμε εδώ και πολλούς μήνες να κυκλοφορήσει αυτό το πόρισμα», είπε.

Τέλος, σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει γνωστό σε ποιους άλλους έχει προσαφθεί κατηγορία για παραβίαση των διαταγμάτων που έχουν σχέση με την πανδημία, «γιατί θεωρώ ότι είναι και θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και θέμα ισονομίας», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE