ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αννίτας Δημητρίου με Πρωθυπουργό της Κροατίας - Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης το Κυπριακό

Συνάντηση Αννίτας Δημητρίου με Πρωθυπουργό της Κροατίας - Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης το Κυπριακό

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας κ. Andrej Plenkovic, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο.

Τον κ. Plenkovic συνόδευαν η Υπουργός Πολιτισμού και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κα Nina Obuljen Koržinek, o Πρέσβης της Κροατίας στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, κ. Aleksandar Sunko, καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Στη συνάντηση παρέστη επίσης, η Πρέσβειρα της Κύπρου στην Κροατία, με έδρα τη Βιέννη, κα Έλενα Ράφτη.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή της για τη στάση αρχών που τηρεί η Κροατία έναντι του Κυπριακού προβλήματος. Η κα Δημητρίου επαναβεβαίωσε τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με κύριο στόχο την επανένωση της Κύπρου. Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε ειδικότερα στις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνεπεία της τουρκικής εισβολής και κατοχής και στις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τονίζοντας, ταυτόχρονα, την ανάγκη για άσκηση πιέσεων στην Τουρκία, ώστε να επιστρέψει στον διάλογο, ο οποίος αποτελεί τη μόνη οδό εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό.

Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας επαναβεβαίωσε τις θέσεις αρχών που τηρεί η χώρα του στο Κυπριακό και τόνισε ότι η Κροατία στέκεται αλληλέγγυα έναντι της Κύπρου. Ο κ. Plenkovic αναφέρθηκε, επίσης, στην εν εξελίξει συζήτηση για το «Μέλλον της Ευρώπης», όπου διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων σε διάφορες πτυχές.

Κατά τη συνάντηση, εξάλλου, υπογραμμίστηκε, από κοινού, η σημασία της προώθησης των σχέσεων Κύπρου – Κροατίας και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο και η προοπτική καθίδρυσης αντίστοιχων Ομάδων Φιλίας στα Κοινοβούλια των δύο χωρών.

Τέλος, συζητήθηκε η κατάσταση σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις προεκτάσεις του, ιδιαίτερα η ανθρωπιστική και προσφυγική πτυχή και τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη διαχείριση της επόμενης μέρας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top