ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Πάσχισε να μιλά για το «θολωμένο» του μυαλό αλλά δεν έπεισε κανέναν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Γλυκά Νερά: Πάσχισε να μιλά για το «θολωμένο» του μυαλό αλλά δεν έπεισε κανέναν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Η απολογία του διήρκησε 10 ώρες - Πώς την σχολίασε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν

Μετά από μια μαραθώνια απολογία ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο, ότι η δολοφονία της Καρολάιν έγινε εν βρασμώ, όπως ακριβώς μας είχε προϊδεάσει ο δικηγόρος του. Πάσχισε να μιλά για το «θολωμένο» του μυαλό αλλά δεν έπεισε κανένα.

Με αυτόν τον τρόπο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ελπίζει να «πέσει στα μαλακά», στην απόφαση που αναμένεται να βγει την επόμενη εβδομάδα μετά και αγόρευση των δικηγόρων.

Στοιχεία θεατρικότητας
Με μία ισχυρή δόση θεατρικότητας, ο συζυγοκτόνος απολογούνταν για πολλές ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων προσπάθησε να πείσει… πόσο πολύ αγαπούσε την Καρολάιν -την οποία σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια-, πόσο πολύ έχει μετανιώσει που τη δολοφόνησε, αλλά και που άφησε την κόρη τους χωρίς μητέρα.

Παράλληλα, επέμεινε ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και πως δεν μπορεί να βρει λογική στις πράξεις του.

Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του αναφέρθηκε τόσο στη δολοφονία της Καρολάιν, όσο και της σκυλίτσας τους της Ρόξυ, καθώς και όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν…

Τα όσα ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της απολογίας του προκάλεσαν την αντίδραση μέχρι και της εισαγγελέως, η οποία έκανε λόγο για «έναν άνθρωπο ψυχρό, χωρίς συναίσθημα».

Προκλητική η απολογία του
«Όποιος μου έλεγε ότι εγώ θα κάνω αυτό το κακό στην Καρολάιν και την Ροξούλα θα έλεγα ότι είναι τρελός δεν θα μπορούσα να το φανταστώ…. Προσπαθώντας να βρει λογική κάποιος σε αυτό το δίωρο που συνέβησαν όλα, είναι σαν να προσπαθεί να μετρήσει το ύψος του με ζυγαριά. Δεν υπάρχει λογική. Προσπαθώ και εγώ τώρα να βρω απαντήσεις με τη ζωή μου και τη ζωή του παιδιού μου διαλυμένη… Δεν υπάρχει λογική» είπε απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως.

Ο κατηγορούμενος συνέχισε να μιλά αναλυτικά και να απαντά σε κάθε ερώτηση, χωρίς όμως να δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σε πολλές περιπτώσεις. Συνεχώς έλεγε πως τη μοιραία νύχτα έχασε τον έλεγχο και λειτουργούσε εκτός λογικής…

Μάλιστα, η αδυναμία να απαντήσει στο «γιατί σκότωσε την Καρολάιν», οδήγησε την εισαγγελέα στο να πει «θα συνεχίσω να ψάχνω την απάντηση».

Προσπάθησε να πείσει στην περιγραφή του, ότι όλα έγιναν εν βρασμώ, ότι δεν σκέφτηκε τίποτα την ώρα που σκότωνε την Καρολάιν.

Μετά την σοκαριστική περιγραφή για το πως σκότωσε την 20χρονη κοπέλα, ο πιλότος αναφέρθηκε σε όσα ακολούθησαν. Συγκεκριμένα, μίλησε για την απόφασή του να σκηνοθετήσει τη «ληστεία» στο σπίτι, προκειμένου να πείσει τους αστυνομικούς ότι οι ληστές ήταν εκείνοι που σκότωσαν την άτυχη Καρολάιν.

Ωστόσο, μια από τις πιο δύσκολες στιγμές ήρθε όταν ο συζυγοκτόνος αναφέρθηκε στην απόφασή του να σκοτώσει το σκυλί τους, τη Ρόξυ, προκειμένου «να τον πιστέψουν».


«Μετά από 37 μέρες θεατρικών παραστάσεων, ο Μπάμπης πρόσθεσε μία 8ωρη υπερωρία σήμερα»
Κατά την έξοδο του από τα δικαστήρια, ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολαιν έκανε δηλώσεις σχετικά με τη διαδικασία: «Δεν είχα σκοπό να κάνω κάποια δήλωση, γιατί σας είχα πει ότι θα κάνω μετά το δικαστήριο. Όμως, σήμερα διαπίστωσα για μια ακόμη φορά ότι και οι δολοφόνοι παρερμηνεύουν το δικαίωμα που τους δίνει η ποινική δικονομία να σιωπούν.
Νομίζουν ότι μπορούν να παραπλανούν τους πάντες. Σήμερα όμως δεν είχε εύηχο αυτί ο κύριος Αναγνωστόπουλος, είχε ένα ΜΟΔ με έμπειρους δικαστές. Η τραγική συγκυρία ήταν ότι στις 37 ημέρες θεατρικών παραστάσεων πρόσθεσε και μια οκτάωρη υπερωρία σήμερα, την ημέρα της επετείου του θανάτου της Καρολάιν, της μητέρας του παιδιού του»

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δήλωσε πως ο εντολέας του έδωσε όσες απαντήσεις μπορούσε να δώσει: «Μετά από 10 ώρες απολογίας, ο εντολέας μου έδωσε όλες τις απαντήσεις στο επίπεδο που μπορούσε να δώσει.
Αφορούσαν κυρίως τις συνθήκες της τέλεσης του αδικήματος και εκείνη τη μοιραία νύχτα που πραγματικά συνέβη. Ο εντολέας μου έτσι όπως τα έζησε έδωσε τις εξηγήσεις που έπρεπε να δώσει. Δικαιολόγησε και τις 37 μετέπειτα μέρες της πράξεως.

Έδωσε τις εξηγήσεις ακόμα και τώρα, ακόμα και στην τελευταία ερώτηση. Την Δευτέρα παίρνουμε την σκυτάλη οι δικηγόροι, οπότε και αναμένεται να παρθεί η απόφαση του δικαστηρίου».

Τι γράφει για την απολογία του η Daily Mail
H Daily Mail από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του, Καρολάιν Κράουτς, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση. Σήμερα, η Daily Mail αναφέρεται σε δημοσίευμά της στην απολογία του καθ’ ομολογία δολοφόνου και σε όσα υποστήριξε στη δίκη του.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο δράστης της δολοφονίας «προσπάθησε να παρουσιάσει το θύμα ως αδίστακτη μάνα, επιρρεπή στον θυμό», ενώ, όπως ισχυρίστηκε, τη νύχτα του φόνου τού φώναξε «δεν με ενδιαφέρει αν πεθάνετε και εσύ και το μωρό». «Ο δράστης ζητά την επιείκεια των δικαστών, ισχυριζόμενος ότι έδρασε έτσι για να προστατεύσει την κόρη του» σημειώνεται, ενώ παρουσιάζεται αναλυτικό ρεπορτάζ από την πολύκροτη δίκη.

Πηγη: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top