ΔΙΕΘΝΗ

ΙΑΕ: Με περισσότερο πετρέλαιο και πιο αργή ζήτηση ο κόσμος μπορεί να αντιμετωπίσει τις ρωσικές απώλειες

ΙΑΕ: Με περισσότερο πετρέλαιο και πιο αργή ζήτηση ο κόσμος μπορεί να αντιμετωπίσει τις ρωσικές απώλειες

Η χαμηλότερη παραγωγή από τη Ρωσία λόγω των επιπτώσεων από την εισβολή της στην Ουκρανία δεν θα αφήσει τον κόσμο σε έλλειψη πετρελαίου, δήλωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) την Πέμπτη, καθώς η προσφορά αυξάνεται αλλού και τα κινεζικά lockdown περιορίζουν τη ζήτηση.

«Με την πάροδο του χρόνου, η σταθερή αύξηση του όγκου από τον OPEC+ και τις ΗΠΑ, μαζί με την επιβράδυνση της αύξησης της ζήτησης, αναμένεται να αποτρέψουν το οξύ έλλειμμα εφοδιασμού εν μέσω επιδείνωσης της ρωσικής διακοπής του εφοδιασμού», ανέφερε ο IEA στη μηνιαία έκθεσή του για το πετρέλαιο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι επιβραδύνσεις των εξαγωγών προϊόντων και η πτώση της εγχώριας ζήτησης μετά τις κυρώσεις, σημαίνει ότι έκλεισαν περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (bpd) ρωσικού πετρελαίου τον περασμένο μήνα - περίπου μισό εκατομμύριο bpd λιγότερο από την πρόβλεψη της υπηρεσίας με έδρα το Παρίσι τον περασμένο μήνα.

Ο IEA βλέπει αυτό το ποσοστό να αυξάνεται σε 1,6 εκατομμύρια bpd τον Μάιο, στη συνέχεια σε 2 εκατομμύρια τον Ιούνιο και σχεδόν 3 εκατομμύρια από τον Ιούλιο και μετά, εάν οι κυρώσεις αποτρέψουν την περαιτέρω αγορά ή επέκταση.

Ωστόσο, οι ρωσικές εξαγωγές ανέκαμψαν τον Απρίλιο κατά 620.000 bpd από τον προηγούμενο μήνα σε 8,1 εκατομμύρια bpd, δήλωσε ο IEA, πίσω στον μέσο όρο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, καθώς η ρωσική προμήθεια απομακρύνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη κυρίως προς την Ινδία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top