ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νουρής για Αγλαντζιά: «Ζούμε σε δημοκρατία» - Θα στερηθεί όμως σημαντικές υπηρεσίες αν αποσχιστεί

Νουρής για Αγλαντζιά: «Ζούμε σε δημοκρατία» - Θα στερηθεί όμως σημαντικές υπηρεσίες αν αποσχιστεί

Αν αποσχιστεί ο Δήμος Αγλαντζιάς από τον Μητροπολιτικό Δήμο Λευκωσίας θα στερηθεί σημαντικών Υπηρεσιών, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής και τόνισε πως η κυβέρνηση θα περιμένει το αποτέλεσμα του Δικαστηρίου στην προσφυγή του Δήμου, όμως παράλληλα θα προχωρήσει μέσα σε αυτή τη διετή μεταβατική περίοδο για να εφαρμόσει τις πρόνοιες της μεταρρύθμισης και εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά.

Ερωτηθείς σχετικά με την προσφυγή του Δήμου Αγλαντζιάς για το θέμα της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Νουρής -στο περιθώριο του στο Παγκύπριου Σεμιναρίου Εξεταστών Ναυαγοσωστικής, στην Λάρνακα, δήλωσε πως "ζούμε σε δημοκρατία και είναι απόλυτα αποδεκτό από όλους ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να διεκδικήσει με όποιο ένδικο μέσο θέλει τα συμφέροντα τους όπως ο ίδιος θεωρεί καλύτερα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ιδιαίτερα για την περίπτωση του Δήμου Αγλαντζιάς, είναι ότι η κυβέρνηση κατέθεσε μια συγκεκριμένη πρόταση όσον αφορά τον Μητροπολιτικό Δήμο της Λευκωσίας, δομώντας ένα Δήμο ο οποίος θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

Πρόσθεσε πως «το ενδεχόμενο να αποσχιστεί ο Δήμος Αγλαντζιάς από αυτόν τον Μητροπολιτικό Δήμο της Λευκωσίας, θεωρούμε ότι ακριβώς θα του αφαιρέσει αυτά τα χαρακτηριστικά».

Από εκεί και έπειτα, ανέφερε, "τα επιχειρήματα τα οποία έχουν ακουστεί, κατά την κατάθεση της προσφυγής, ότι δηλαδή δεν προηγήθηκε επαρκής διάλογος και ότι δεν διενεργήθηκαν δημοψηφίσματα, έχουν απαντηθεί προ πολλού".

Σε σχέση με το θέμα της διαβούλευσης ανέφερε ότι "εδώ και 11-12 χρόνια συζητούμε το θέμα της μεταρρύθμισης, είναι όλοι κοινωνοί των διαφόρων θεμάτων, αλλά και προβλημάτων. Συζητήθηκαν εξαντλητικά, είπε, σε επίπεδο Βουλής και θεωρώ ότι δεν μπορεί να ισχύει ότι δεν έγινε επαρκής διαβούλευση".

Ο κ. Νουρής συνεχίζοντας είπε ότι, «όσον δε αφορά τα θέματα των δημοψηφισμάτων θέλω να υποδείξω απλά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ότι δεν υπάρχει πρόνοια στο Κυπριακό Σύνταγμα για διενέργεια ανάλογων δημοψηφισμάτων αλλά και τη θέση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο οποίο ακριβώς αποταθήκαμε, το οποίο έδωσε επίσης ξεκάθαρη θέση». Όπως σημείωσε, «και οι δυο γνωματεύσεις ήταν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, επομένως δεν υπάρχει έλλειμμα πληροφόρησης υπάρχει όμως το αίτημα διεκδίκησης του Δήμου Αγλαντζιάς».

Θα περιμένουμε το αποτέλεσμα του Δικαστηρίου, ανέφερε ο κ. Νουρής και τόνισε πως "εμείς προχωρούμε μέσα σε αυτή τη διετή περίοδο που έχουμε ενώπιον μας τη μεταβατική περίοδο για να εφαρμόσουμε τις πρόνοιες της μεταρρύθμισης, και ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά".

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νούρης παραχώρησε δηλώσεις στο πλαίσιο παρουσίας του στο Παγκύπριο Σεμινάριο εξεταστών Ναυαγοσωστικής στην Λάρνακα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτιαΑυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top