ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα σχέδια χορηγιών ανακοινώνει το Υπ. Ενέργειας - Αφορούν φωτοβολταϊκά, θερμοσίφωνες και θερμομόνωση οροφής

Νέα σχέδια χορηγιών ανακοινώνει το Υπ. Ενέργειας - Αφορούν φωτοβολταϊκά, θερμοσίφωνες και θερμομόνωση οροφής

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, μέσω του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ, θα προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες στην προκήρυξη των Σχεδίων Χορηγιών του 2022 για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, ηλιακών θερμοσιφώνων και θερμομόνωσης οροφής σε οικίες.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού έχει προγραμματιστεί για τις 24/5/2022, ώρα 4 - 5.15 μ.μ., σχετική ενημερωτική ημερίδα.

Η εκδήλωση θα γίνει online και θα μεταδίδεται από το κανάλι του Υπουργείου στο YouTube.

Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες δίνοντάς τους την ευκαιρία να προβούν σε επενδύσεις που θα βοηθήσουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στη μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.

Συνολικά τα Σχέδια Χορηγιών για φωτοβολταϊκά, θερμομόνωση οροφής και ηλιακούς θερμοσίφωνες για οικίες για το 2022 θα έχουν προϋπολογισμό που αγγίζει τα €8,3 εκατ. Ήδη το σχέδιο για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, €600 χιλ., έχει προκηρυχθεί με αυξημένες χορηγίες. Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση.

Τα σχετικά σχέδια για φωτοβολταϊκά, θερμομόνωση οροφής ή συνδυασμό και των δύο, έχουν τύχει αναθεώρησης και θα προσφέρουν επίσης αυξημένες χορηγίες.
- Για τους κατοίκων ορεινών κοινοτήτων υπάρχουν επιπλέον κίνητρα με υψηλότερες επιχορηγήσεις για φωτοβολταϊκά, ενώ
- Για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών αυξημένες είναι και οι χορηγίες για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Στο πλαίσιο των αντίστοιχων Σχεδίων Χορηγιών που είχαν προκηρυχθεί κατά το 2021 για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, θερμομόνωση οροφής και εγκατάσταση ή αντικατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα σε οικίες, με προϋπολογισμό €7,7 εκατ., λάβαμε 4,864 αιτήσεις συνολικά. Από αυτές 1022 αιτήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος net metering προήλθε από ευάλωτα νοικοκυριά στα οποία η χορηγία ήταν τριπλάσια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Προειδοποιητική σήμανση στους δρόμους: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε - Πού τοποθετήθηκαν μέχρι σήμερα

Μπορεί o εργοδότης να καθυστερεί την καταβολή του μισθού σε ένα εργοδοτούμενο; - Τι προνοεί ο Νόμος

Έτσι θα χάσουμε τα περιττά κιλά πριν το καλοκαίρι – Τα πέντε χρήσιμα tips -  Τι ισχύει για καρπούζι και παγωτό – Απαντά ειδικός στο «Τ»

Χαμάς: Πατέρας και γιος ομολογούν πως βίασαν Ισραηλινή και μετά την εκτέλεσαν

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Έγινε 87 χρόνων και το γιόρτασε με ένα μεγάλο πάρτι

Γιώργος Μαζωνάκης: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αποκάλυψη για τη δικαστική διαμάχη με την αδερφή τουΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top