ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η 4η με την 11η οι χειρότερες μέρες που μπορεί να βιώσει ο ασθενής» - Ο Δρ. Λάμπρου εξηγεί τις δυσκολίες στην περίπτωση της Ζέτας Αιμιλιανίδου

«Η 4η με την 11η οι χειρότερες μέρες που μπορεί να βιώσει ο ασθενής» - Ο Δρ. Λάμπρου εξηγεί τις δυσκολίες στην περίπτωση της Ζέτας Αιμιλιανίδου

Σε καταστολή στην Πολυκλινική «Υγεία» της Αθήνας βρίσκεται η υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, μετά που διαγνώσθηκε με υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο λόγω ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου.

Οι επόμενες μέρες θεωρούνται καθοριστικές για την έκβαση της υγείας της, ενώ η κατάστασή της θα επανεκτιμηθεί ξανά σύντομα.  

Ο διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν Λευκωσίας, Μωυσής Λάμπρου εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha» τις δυσκολίες στην περίπτωση της υπουργού Εργασίας, καθώς και το ποιες θεωρούνται οι πιο κρίσιμες μέρες.

Αρχικά ανέφερε ότι «εκείνο το οποίο πρέπει να ευχόμεθα όλοι είναι η κατάσταση η οποία υπάρχει, να μείνει απλά σταθερή αυτές τις μέρες, διότι στις υπαραχνοειδείς αιμορραγίες και στα ανευρύσματα η δύσκολη περίοδος είναι μετά την 4η μέρα. Η 4η με την 11η μέρα είναι οι χειρότερες που μπορεί να βιώσει ο ασθενής».

Στη συνέχεια πρόσθεσε «σκεφτείτε ένα ισχυρό εγκεφαλικό όπως το αντιλαμβάνεται ο κόσμος όπου ο εγκέφαλος δεν θα αρδεύεται επαρκώς και σε συνδυασμό με την αιμορραγία αυτό το πράγμα πολλές φορές φέρνει και καταστροφικές συνέπειες στον ασθενή. Και κάποια στιγμή μετά την σταθεροποίηση θα γίνει μια προσπάθεια για να ξυπνήσει ούτως ώστε να δούμε τι έχει αφήσει σε πρώτη φάση αυτό ο κυκλώνας ο οποίος πέρασε.

Και κάποια στιγμή στην ζωή των ανθρώπων υπάρχει πιθανότητα αυτή η διόγκωση να ραγεί. Όταν ραγεί δημιουργείται η υπαραχνοειδής αιμορραγία. Υπάρχουν ανευρύσματα τα οποία δεν θα ραγούν κατά τη διάρκεια της ζωής μας, ή θα τα βρούμε τυχαία».

Καταληκτικά ανέφερε πως «το 90% των ασθενών που προσέρχονται για ιατρική βοήθεια είναι λόγω της εντάσεως και της υφής του πονοκεφάλου ο οποίος είναι κάτι που σου λέει δεν το έχω ξαναζήσει.

Εκείνο το οποίο ταλαιπωρεί και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς είναι ίδια η αιμορραγία και οι θεράποντες ιατροί καλούνται να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της υπαραχνοειδούς αιμορραγίας».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μαθητής 6 ετών έφυγε από το σχολείο, διασταύρωσε δρόμους και πήγε σπίτι του χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς - Είπαν στον πατέρα ότι είναι στην τάξη

• Λίντα ΜακΜάον: Όταν η νέα υπουργός Παιδείας του Τραμπ έτρωγε και έδινε ξύλο σε αγώνες του WWE - Βίντεο

• Μαθητής Δημοτικού στη Λευκωσία χτύπησε καθηγητές - Ενήμερη και η Υπουργός

• ExxonMobil: Προγραμματίζει νέες γεωτρήσεις σε τεμάχια 5 και 10 αρχές 2025

• Τα ποσά και η χρηματοδότηση από Ε.Ε για ασυνόδευτα παιδιά – Η δέσμευση της Κύπρου μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

• Πασίγνωστος Κύπριος παρουσιαστής αποκάλυψε την άγνωστη κόντρα του με τον Αβέρωφ Νεοφύτου - Δείτε βίντεο

• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του



Έτσι εντοπίστηκε η σακούλα με τις σφαίρες στη Λεμεσό - Θα γίνει καταμέτρηση

Έτσι εντοπίστηκε η σακούλα με τις σφαίρες στη Λεμεσό - Θα γίνει καταμέτρηση

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές στη Λεμεσό μετά από την ανεύρεση φυσιγγίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top