ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ ΡΩΣΙΑΣ: Εδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με νοσηλευόμενους μαχητές του Αζοφστάλ

ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ ΡΩΣΙΑΣ: Εδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με νοσηλευόμενους μαχητές του Αζοφστάλ

Tο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανάρτησε σήμερα βίντεο στα οποία, σύμφωνα με τη Μόσχα, εικονίζονται Ουκρανοί μαχητές που παραδόθηκαν στο πολιορκημένο χαλυβουργείο Αζοφστάλ και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

 

Σε ένα από τα βίντεο, διακρίνονται άνδρες ξαπλωμένοι σε κρεβάτια σε ένα δωμάτιο και δύο από αυτούς έκαναν μια σύντομη δήλωση στην κάμερα. Ο ένας είπε ότι του δίνουν φαγητό και έχει πρόσβαση σε γιατρούς ενώ ο δεύτερος είπε ότι του επίδεσαν τα τραύματα και δεν έχει κανένα παράπονο για τη θεραπεία που λαμβάνει.

Σε ένα δεύτερο βίντεο, ένας άνδρας, τραυματισμένος στο κεφάλι, είπε ότι τον ταΐζουν και τον φροντίζουν καλά και ότι δεν υφίσταται καμία σωματική ή ψυχολογική πίεση. Δεν ήταν δυνατόν να διαπιστωθεί αν οι άνδρες μιλούσαν ελεύθερα.

Νωρίτερα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα έχουν παραδοθεί 959 μαχητές, μεταξύ των οποίων και 80 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Νοβοαζόφσκ, στην αποσχισθείσα περιφέρεια του Ντονέτσκ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

Η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό θα βρίσκεται στην Κύπρο αμέσως μετά το δεύτερο δεκαήμερα Μαΐου, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι ο ίδιος το γνώριζε εδώ και καιρό. 

BEST OF TOTHEMAONLINE