ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία μητέρας στο ThemaOnline: Γιατρός του ΓΕΣΥ άφησε παιδί με ειδικές ανάγκες να λιποθυμήσει και το διέγραψε από το σύστημα

Καταγγελία μητέρας στο ThemaOnline: Γιατρός του ΓΕΣΥ άφησε παιδί με ειδικές ανάγκες να λιποθυμήσει και το διέγραψε από το σύστημα

Μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες καταγγέλει στο ThemaOnline όσα βίωσε με γιατρό του ΓΕΣΥ.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η μητέρα , το παιδί ηλικίας 19ετών ξεκίνησε να έχει διάφορα συμπτώματα όπως πυρετο, αδιαθεσια, εμετούς, απο τις 12 Μαϊου 2022. Αμέσως επικοινώνησε με την προσωπική γιατρό. Το τηλέφωνο απάντησε η γραμματέας η οποία ανάφερε στη μητέρα ότι θα ενημερώσει τη γιατρό και θα την πάρει πίσω.

Οπως αναφέρει η μητέρα στο THEMAONLINE η γιατρός δεν δέχθηκε να δει το παιδί "Μου είπαν οτι τις περισσότερες φορές εξυπηρετούν τηλεφωνικώς λόγω του covid και πολύ σπάνια η γιατρός δέχεται στο γραφείο της ασθενείς . Πως γίνεται να βγάζει διάγνωση χωρίς να δει το παιδί; Μου είπε απλά ότι θα επικοινωνήσει η γιατρος μαζί μου. Ούτε με πήρε".

 

Το παιδί λιποθύμησε και η γιατρός....αδιαφορούσε λέγοντας πως δεν είναι με ειδικές ανάγκες

Αυτό συνεχίστηκε για μέρες, χωρίς ωστόσο η γιατρός να επικοινωνεί με τη μητέρα. Εντομεταξύ η κατάσταση υγείας του παιδιού επιδεινωνόταν μέρα με τη μέρα, με αποκορύφωμα τις 20/5 οπου το παιδί λιποθύμησε.

"Μετά απο μια εβδομάδα με πόση δυσκολία να επικοινωνήσω μαζί της , μας έγραψε αναλύσεις να κάνουμε του μωρού,χωρίς να το δει. Πήγαμε την επόμενη κάναμε αναλύσεις του μωρού στις 16/5 και ακόμα θα μας πάρει να μας πει τα αποτελέσματα. Ούτε να μας πάρει να μας πει τι συμβαίνει με το παιδί και τις αναλύσεις, κανένα σημείο ενδιαφέροντος. Την έπαιρνα καθημερινά. Είχα το γιό μου με 39 και 40 πυρετό, ζαλάδες και αλλα συμπτώματα. Αναγκάστηκα και πηγα στο χημείο μετα απο μέρες και τους παρακάλεσα να μου πουν αν δειχνουν κάτι οι αναλύσεις. Του έδινα ηλεκτρολίτες μετα απο συμβουλη φαρμακοποιου για να μην αφυδατωθεί."

Στη συνέχεια οπως αναφέρει η μητέρα "Προσπαθούσαν να διαψεύσουν οτι το παιδί είναι με ειδικές ανάγκες. Η ίδια η γιατρος και ο σύζυγος της όπως και η γραμματεία , είπαν στο σύζυγο μου ότι λέμε ψέματα για ότι το παιδί ειναι με ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένα ο σύζυγος μου είπε της γραμματέας ότι το μωρό είναι με ειδικές ανάγκες, -  όπως και εγω της το ανέφερα επανειλημμένα - και η απάντηση στον άντρα μου ήταν ότι η γιατρός είπε οτι το μωρό δεν είναι με ειδικές ανάγκες και ότι κάποια φάση θα μας πάρει τηλέφωνο η γιατρός".

Οταν λιποθύμησε το παιδί στις 20/5  - όπως αναφέρει η μητέρα-  έπαιρναν συνεχως τηλέφωνα φοβισμένοι για τα χειρότερα και παρακαλούσαν για βοήθεια στη γραμματεία της γιατρού και η απάντηση που λάμβαναν ηταν η ίδια.

Εκείνη τη μέρα οταν το παιδι λιποθύμησε και μετά απο αρκετά τηλέφωνα στο γραφείο που έκανε η μητέρα και ο πατέρας, αποφάσισαν να πάρουν και στο προσωπικό της τηλέφωνο ξανά. Το προσωπικό τηλέφωνο της γιατρού τελικά απάντησε ο σύζυγος της.  "Του είπαμε ότι ειναι άνθρωπος το παιδί δεν είναι ζώο και έχει τόσες μέρες που ζητάμε να το δει η γιατρός και δεν το βλέπει. Και όταν ειπαμε οτι θα το καταγγείλουμε γιατι δεν έχουμε σκοπό να χάσουμε το παιδί , η απάντηση που λάβαμε απο το σύζυγο της ηταν  - "Θα κάνετε μια τρύπα στο νέρο οπως καναν και άλλοι, κανένας δεν μπορεί να αγγίξει τη γιατρό, ούτε το δακτυλάκι της δεν μπορείς να της κινήσεις της γιατρου" .... Και να ειναι εκει η γιατρός και να την ακούμε πισω απο το ακουστικό να χασκογελά", οπως ισχυρίζεται η μητέρα

 

 

Η διαγραφή απο αρχείο ασθενών

"Μετά απο αυτό διέγραψε το μωρό απο το αρχείο ασθενών της και μας έστειλε το μήνυμα που δημοσίευσα. Διέγραψε το παιδί, το οποίο ηταν άρρωστό, χωρίς καν να κάνει γνωμάτευση. Η δικαιολογία της διαγραφης , ανέφερε ότι ηταν ανάρμοστη συμπεριφορά μας απέναντι στη γιατρό και τη γραμματεία. Εαν ειναι δυνατόν. Επειδη τους ειπαμε να μας πάρουν τηλέφωνο εχει τόσες μέρες και ότι ειναι ανθρωπος το παιδι μας δεν ειμαστε ζώα. Αυτό είναι άσχημη συμπεριφορά μετά απο τόσες μέρες που δεν ανταποκρίνεται; Ηταν το λιγότερο που θα μπορούσα να πω. Αν πάθαινε κατι αυτο το παιδί; Καταλάβατε τι θα μπορούσε να πάθει το παιδί μου; Και με ποιο σκεπτικό να απαντά ο σύζυγος της , αντί η γιατρός στο προσωπικό τηλέφωνο της και να λέω οτι το παιδί λιποθύμησε και αντι να μου δώσει τη γιατρό να μου ζητά στοιχεία του γιού μου , για να τα μεταφέρει στη γιατρό; Εδω και μέρες το ίδιο πράγμα μας έλεγαν απο τις 12 του μήνα. Οτι θα μας πάρει μετα και θα μας πάρει μετά. Θα μας πάρει ακόμα και είναι 23/5. Ουτε ένα τηλέφωνο να μάθει αν ειναι καλά αν ζει αυτο το παιδί δεν έκανε "

Και αν αναρωτιέστε γιατι τόσες μέρες δεν πήγαν το παιδί στα επείγοντα, η μητέρα μας απάντησε: 

"Πηρα πολλες φορες στις πρωτες βοήθεις να πάρω το παιδί και μου ελεγαν οτι - ειναι επειγοντα εδω και ανησυχούσαν αν έχει covid. Δεν το δέχονταν το παιδι να το πάρω ουτε εκει. Δεν ηξερα τι άλλο να κάνω. Ειναι παιδι με ειδικές ανάγκες, δύσκολο να συνεργαστει με άλλα άτομα. "

 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που δεν ανταποκρινόταν η γιατρός

Σύμφωνα με την μητέρα , υπήρξε ξανά θέμα με την ιδια γιατρό: "Είχαμε ξανά θεμα  λιγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν ο γιός μου είχε Covid και ζητήσαμε να μας δώσει οδηγίες . Ουτε ανταποκρίθηκε. Μου εστειλε μήνυμα οτι βρίσκεται εκτός σε διακοπές Χριστουγέννων και ότι θα μας καλέσει μετα. Ο γιος μου έχει και άλλα θέματα υγείας. Και τότε πήγα στην φαρμακοποιό όπου και δοκίμασε και η ίδια να πάρει τη γιατρό και δεν ανταποκρινόταν. Μου έδωσε η φαρμακοποίος βιταμίνες για να μπορέσω να κρατήσω το παιδί μου σε καλή κατάσταση ενώ είχε 42 πυρετό απο τον κορωνοϊο"

 

 

Μηνύματα συμπαράστασης και άλλες καταγγελίες μετά την ανάρτηση της μητέρας

Μετά την δημοσίευση του γεγονότος απο τη μητέρα του 19χρονου παιδιού με ειδικές ανάγκες, αρκετοί ήταν οι πολίτες που συμφώνησαν ότι βίωσαν παρόμοια περιστατικά είτε απο την ίδια γιατρό είτε απο άλλους γιατρούς.

Ενα φαινόμενο που θα πρέπει ο αρμόδιος φορέας ελέγχου του ΓΕΣΥ και των ιατρών του Γενικού Συστήματος Υγείας, να λάβουν σοβαρά υπόψη και να επιληφθουν των θεμάτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top