ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλερτ όλων με τους «μικρούς»- Κινήσεις το προσκήνιο και το παρασκήνιο

Φλερτ όλων με τους «μικρούς»- Κινήσεις το προσκήνιο και το παρασκήνιο

Επίσημες επαφές αλλά και ανεπίσημες διαβουλεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, ενόψει των διεργασιών ανάμεσα σε υποψήφιους και κόμματα για διερεύνηση του ενδεχομένου συνεργασίας για τις προεδρικές εκλογές. Από τη στιγμή που δε κατέστη εφικτή η επίτευξη ευρύτερης συμφωνίας συνεργασίας των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, το κάθε κόμμα χωριστά αλλά και οι υποψήφιοι, αρχίζουν διμερείς επαφές υπό το φως του νέου σκηνικού που διαμορφώνεται, με την εξαγγελία της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη και της αναμενόμενης στήριξης του ΑΚΕΛ στην υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη, η οποία αναμένεται να εξαγγελθεί λίαν συντόμως.

Ο τελευταίος εγκαινίασε την Δευτέρα τον κύκλο επίσημων επαφών με τις πολιτικές δυνάμεις (πλην ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ), αρχίζοντας με τους Μαρίνο Σιζόπουλο της ΕΔΕΚ και Μάριο Καρογιάν, της ΔΗΠΑ. Αναμένεται συνάντηση με την ηγετική ομάδα του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, ενώ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συναντηθεί με ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης συναντήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο και θεωρείται βέβαιο ότι θα έχουν και επίσημη συνάντηση, πιθανότατα μετά την οριστικοποίηση της απόφασης του ΑΚΕΛ, στις 5 Ιουνίου. Συνάντηση με τον Νικόλα Παπαδόπουλο και την υπόλοιπη ηγετική ομάδα του ΔΗΚΟ, θα έχει σήμερα Τρίτη ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αχιλλέας Δημητριάδης, σε ένα ραντεβού το οποίο περισσότερο έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αφού είναι γνωστό από το διάλογο με το ΑΚΕΛ ότι το ΔΗΚΟ δεν προκρίνει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του γνωστού νομικού, κυρίως λόγω ουσιαστικών διαφορών στο Κυπριακό.

Η ατζέντα των πολιτικών αρχηγών θα περιλαμβάνει και συναντήσεις με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό το πρόγραμμα των επαφών. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκεται ασφαλώς στις αποφάσεις του ΔΗΚΟ, που είναι το δεύτερο σε εκλογική δύναμη κόμμα της αντιπολίτευσης και οι όποιες επιλογές του έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Η πρωτοβουλία Καρογιάν

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στην προσπάθεια του προέδρου της ΔΗΠΑ Μάριου Καρογιάν για διερεύνηση του ενδεχομένου συνεργασίας ανάμεσα στον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και τη ΔΗΠΑ, για σύσταση κυβέρνησης εθνικής αποδοχής, μετά το άδοξο τέλος που είχε η αρχική του πρωτοβουλία για συγκρότηση εθνικής αποδοχής, ανάμεσα στις δυνάμεις τις αντιπολίτευσης. Ο Μάριος Καρογιάν φέρεται να βολιδοσκόπησε πολιτικές δυνάμεις για συνεργασία αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται να προκύπτει οτιδήποτε.

Προχωρούν με Αβέρωφ

Στον ΔΗΣΥ δεν θέλουν να ακούσουν για plan B και η πρόταση Καρογιάν δεν υπηρετεί τους στρατηγικούς στόχους της παράταξης. Στην Πινδάρου προχωρούν κανονικά με την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου και εντατικοποιούν τις προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα ώστε να υπάρξει θετικό δημοσκοπικό αποτέλεσμα στις επόμενες μετρήσεις, κάτι για το οποίο ελπίζει η ηγετική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος. Ο υποψήφιος Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου παρουσίασε την Δευτέρα πρωτοβουλίες σε έξι άξονες για την πράσινη μετάβαση της οικονομίας. Μιλώντας στο προσυνέδριο με θέμα «Πράσινη Μετάβαση» παρουσίασε τις προτάσεις του για τις έξυπνες πόλεις, τις έξυπνες Μεταφορές, τη νέα γενιά της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, την νέα αγορά Ενέργειας, την αποκέντρωση της ενέργειας, καθώς και την πράσινη Μετάβαση του Κράτους, της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top