ΥΓΕΙΑ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για την ευλογιά των πιθήκων - Όσα συζητήθηκαν

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για την ευλογιά των πιθήκων - Όσα συζητήθηκαν

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να υπάρχει προετοιμασία αλλά και να γίνει καταρτισμός του πλάνου διαχείρισης και δράσης έναντι των περιστατικών ευλογιάς των πιθήκων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από ιατρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας αλλά και των φαρμακευτικών υπηρεσιών, ενώ ζητήθηκε πλάνο από κάθε υπηρεσία με σκοπό να ετοιμαστούν πρωτόκολλα διαχείρισης περιστατικών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργείο Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, ανέφερε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα επανέλθουν την προσεχή Πέμπτη με περαιτέρω εισηγήσεις για τον καταρτισμό διαδικασιών.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Αθανασίου, κατά τη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα εργαστηριακών αναλύσεων που θα γίνονται στην Κύπρο, κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα να γίνοται εδώ ή να αποστέλλονται στο εξωτερικό, ενώ σημείωσε πως συζητήθηκε ο τρόπος νοσηλείας αυτών των περιστατικών.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί της Τρίτης η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως σε δυο εβδομάδες θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την ευλογιά των πιθήκων. 

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή είναι πρώιμο να γίνει εκτίμηση για την πορεία της λοίμωξης. Είπε ότι οι αρμόδιες αρχές θα έχουν μελετήσει καλύτερα τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη συμπεριφορά του ιού.

«Είμαστε σε διαβούλευση με το εργαστήριο αναφοράς του ΟΚΥπΥ στο Γενικό Νοσοκομείο. Σήμερα θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Γίνονται σκέψεις, όμως από εκεί και πέρα πρέπει να ολοκληρωθούν οι συσκέψεις αλλά και να υπάρχουν και οι σχετικές εγκρίσεις από την πολιτική ηγεσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top