ΔΙΕΘΝΗ

Κατακόρυφη αύξηση εξαφανισμένων παιδιών στην εμπόλεμη Ουκρανία - 232 σκοτώθηκαν από έναρξη ρωσικής εισβολής

Κατακόρυφη αύξηση εξαφανισμένων παιδιών στην εμπόλεμη Ουκρανία - 232 σκοτώθηκαν από έναρξη ρωσικής εισβολής

O οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC) αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο μηνών του πολέμου στην Ουκρανία, ο ΜΚΟ Magnolia κατέγραψε περισσότερες από 2.100 περιπτώσεις παιδιών που εξαφανίστηκαν εντός της Ουκρανίας λόγω της κινητικότητας του πολέμου, σε σύγκριση με 182 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στη γραμμή σε περίοδο ειρήνης το 2020.

Σε ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών, στις 25 Μαΐου, διευκρινίζει ότι μεταξύ των περιπτώσεων αυτών, υπάρχουν 15 διασυνοριακές περιπτώσεις παιδιών που εξαφανίστηκαν αναζητώντας ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι μέρος των υποθέσεων αυτών οφείλεται στην προσωρινή απώλεια επαφής λόγω ζημιών σε διάφορες υποδομές, αλλά με ένα σημαντικό αριθμό υποθέσεων να παραμένει ανεξιχνίαστος.

Ο οργανισμός αναφέρει περαιτέρω ότι σύμφωνα με το Γραφείο της Ουκρανής Επιτρόπου Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 232 παιδιά έχουν σκοτωθεί και 427 παιδιά τραυματίστηκαν από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Προσθέτει επίσης ότι το Missing Children Europe (MCE) δημοσιεύει έκθεση για τα παιδιά που αναφέρθηκαν ως εξαφανισμένα στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των πρώτων 60 ημερών του πολέμου και καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη να παρέχουν υποστήριξη και προστασία σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται σε κίνδυνο να εξαφανιστούν, λόγω του πολέμου.

Αναφέρει τέλος ότι στην Κύπρο, η Ευρωπαϊκά εναρμονισμένη γραμμή 116 000 λειτουργεί από το HFC και τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), ως μέλη του MCE. Η γραμμή λειτουργεί 24ωρη βάση για την πρόληψη και τον χειρισμό εξαφανίσεων και για την πρόσβαση σε υπηρεσίες υποστήριξης για τους συγγενείς εξαφανισμένων παιδιών. Παρέχει επίσης συντονισμό με τις αρχές και ΜΚΟ σε εθνικό και διακρατικό επίπεδο. Για τον σκοπό αυτό, HFC και ΣΠΑΒΟ έχουν υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως για τη λειτουργία της γραμμής βοήθειας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top