ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Λιλλήκας: Δεν λέει την αλήθεια ο ΥΠΟΙΚ

Γ. Λιλλήκας: Δεν λέει την αλήθεια ο ΥΠΟΙΚ

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε σήμερα πως ο Υπουργός Οικονομικών “δεν λέει την αλήθεια”, αναφέροντας ότι το περασμένο Σάββατο δεν υπήρχε ζήτημα στο Eurogroup παράτασης ενός μήνα του ελληνικού προγράμματος και προσθέτοντας πως αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι μόνο να στηρίξει το ελληνικό αίτημα, αλλά και να αναλάβει πρωτοβουλία να μιλήσει και με άλλους ηγέτες, έτσι ώστε να βρεθεί μια πολιτική λύση.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΡΑΕΚ, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι “η Ελλάδα περνά κρίσιμες στιγμές και ο ελληνισμός εντός και εκτός Ελλάδας οφείλει να σφυρηλατήσει την ενότητα, έστω και αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις”.

Όπως ανέφερε, “αν ο ελληνισμός δεν παραμείνει ενωμένος, τότε όποια και να είναι η απόφαση του δημοψηφίσματος, θα ακολουθήσουν πολύ πιο δύσκολες ημέρες για την Ελλάδα”, για να προσθέσει ότι “εδώ είναι που κρίνεται αυστηρά η κυπριακή Κυβέρνηση, η οποία σε δυο κρίσιμες συνεδρίες του Eurogroup δεν συμπαραστάθηκε στην Ελλάδα”.

Αναφερόμενος στη στάση που κράτησε η Κύπρος, ο κ. Λιλλήκας είπε: “Δεν λέει την αλήθεια ο Υπουργός Οικονομικών, δηλώνοντας ότι το περασμένο Σάββατο, δεν υπήρχε ζήτημα στο Eurogroup παράτασης ενός μήνα του ελληνικού προγράμματος, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία του δημοψηφίσματος. Με επιστολή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ζητά να συζητηθεί ξανά σε πολιτικό επίπεδο αυτό που απέρριψε, δυστυχώς, με τη ψήφο και της Κύπρου, το Eurogroup”.

Ο κ. Λιλλήκας είπε πως η Συμμαχία αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι μόνο να στηρίξει το ελληνικό αίτημα, αλλά και να αναλάβει πρωτοβουλίες”, συμπληρώνοντας πως “πρέπει na μιλήσει και με άλλους ηγέτες, έτσι ώστε να βρεθεί μια πολιτική λύση, γιατί αυτό που υπολείπεται τώρα είναι η πολιτική βούληση”.

“Η μεγάλη πηγή του προβλήματος”, είπε, “είναι η επιμονή της Τρόικα και της Γερμανίας, που θέλουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα, αλλά και να περάσουν το μήνυμα σε όλους τους λαούς, ότι το μνημόνιο και η πολιτική λιτότητας δεν μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση. Αυτή η αντίληψη και η προσέγγιση έχει καταστρέψει τη βάση πάνω στην οποία έχει οικοδομηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη βάση της αλληλεγγύης. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση, οδηγήσει την Ελλάδα στην απομόνωση είναι σαν να στέλλει το μήνυμα σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς ότι αντί να αλληλοστηριζόμαστε αποφασίζουμε να αποκόβουμε όποιο μέλος αντιμετωπίζει πρόβλημα”.

Είπε ακόμα πως “αυτή θα είναι η αρχή της αποσύνθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, σημειώνοντας ότι “ως Συμμαχία Πολιτών θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα αξιοποιηθούν οι επόμενες ημέρες έτσι ώστε να εξευρεθεί μια πολιτική λύση, όχι από τους τεχνοκράτες αλλά από τους αρχηγούς κρατών της ΕΕ”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top