Η χώρα με τα καθαρότερα νερά στην Ευρώπη… δεν έχει θάλασσα - Σε ποια θέση βρίσκεται η Κύπρος

Η χώρα με τα καθαρότερα νερά στην Ευρώπη… δεν έχει θάλασσα - Σε ποια θέση βρίσκεται η Κύπρος

Η χώρα με τα καθαρότερα νερά στην Ευρώπη… δεν έχει θάλασσα. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΕΑ), η οποία ανακοίνωσε ότι το 85% των ευρωπαϊκών υδάτων χαρακτηρίζεται από «εξαιρετική ποιότητα».

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας «φιγουράρει» η Αυστρία, η οποία αν και δεν βρέχεται από κάποια θάλασσα, έχει πεντακάθαρες λίμνες και πεντακάθαρα ποτάμια (σε ποσοστό 97%), όπου οι πολίτες μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

Ακριβώς μετά ακολουθούν τέσσερις μεσογειακοί προορισμοί: Μάλτα, Ελλάδα, Κροατία και Κύπρος. Δανία και Γερμανία επίσης συγκαταλέγονται στην κορυφαία δεκάδα, με επιδόσεις τουλάχιστον 90%.

Βουλγαρία, Λιθουανία και Πορτογαλία συμπληρώνουν το top-10, με την Ιταλία να ακολουθεί στη 12η θέση (87,9%) και την Ισπανία στην 13η θέση (87,4%). Όσον αφορά τον μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό του κόσμου, τη Γαλλία, το ποσοστό των καθαρών υδάτων κυμαίνεται στο 75,7%.

Στον αντίποδα, η χαμηλότερη επίδοση ανήκει στην Πολωνία, όπου λιγότερο από το 45% των νερών χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικής ποιότητας». Οι αμέσως χειρότερες επιδόσεις συναντώνται σε Σλοβακία (50%) και Ουγγαρία (60,2%).

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα

Αυστρία (97,7%)
Μάλτα (96,6%)
Ελλάδα (95,8%)
Κροατία (95,7%)
Κύπρος (93,3%)
Δανία (91,9%)
Γερμανία (90,4%)
Βουλγαρία (89,8%)
Λιθουανία (89,2%)
Πορτογαλία (88,5%)

Πηγή: Newmoney

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE