ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η χώρα με τα καθαρότερα νερά στην Ευρώπη… δεν έχει θάλασσα - Σε ποια θέση βρίσκεται η Κύπρος

Η χώρα με τα καθαρότερα νερά στην Ευρώπη… δεν έχει θάλασσα - Σε ποια θέση βρίσκεται η Κύπρος

Η χώρα με τα καθαρότερα νερά στην Ευρώπη… δεν έχει θάλασσα. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΕΑ), η οποία ανακοίνωσε ότι το 85% των ευρωπαϊκών υδάτων χαρακτηρίζεται από «εξαιρετική ποιότητα».

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας «φιγουράρει» η Αυστρία, η οποία αν και δεν βρέχεται από κάποια θάλασσα, έχει πεντακάθαρες λίμνες και πεντακάθαρα ποτάμια (σε ποσοστό 97%), όπου οι πολίτες μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

Ακριβώς μετά ακολουθούν τέσσερις μεσογειακοί προορισμοί: Μάλτα, Ελλάδα, Κροατία και Κύπρος. Δανία και Γερμανία επίσης συγκαταλέγονται στην κορυφαία δεκάδα, με επιδόσεις τουλάχιστον 90%.

Βουλγαρία, Λιθουανία και Πορτογαλία συμπληρώνουν το top-10, με την Ιταλία να ακολουθεί στη 12η θέση (87,9%) και την Ισπανία στην 13η θέση (87,4%). Όσον αφορά τον μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό του κόσμου, τη Γαλλία, το ποσοστό των καθαρών υδάτων κυμαίνεται στο 75,7%.

Στον αντίποδα, η χαμηλότερη επίδοση ανήκει στην Πολωνία, όπου λιγότερο από το 45% των νερών χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικής ποιότητας». Οι αμέσως χειρότερες επιδόσεις συναντώνται σε Σλοβακία (50%) και Ουγγαρία (60,2%).

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα

Αυστρία (97,7%)
Μάλτα (96,6%)
Ελλάδα (95,8%)
Κροατία (95,7%)
Κύπρος (93,3%)
Δανία (91,9%)
Γερμανία (90,4%)
Βουλγαρία (89,8%)
Λιθουανία (89,2%)
Πορτογαλία (88,5%)

Πηγή: Newmoney

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top