ΔΙΕΘΝΗ

Απορρίπτει εκ νέου ο Μπόρις Τζόνσον προτροπές να παραιτηθεί

Απορρίπτει εκ νέου ο Μπόρις Τζόνσον προτροπές να παραιτηθεί

Αμετακίνητος στη θέση του ότι θα συνεχίσει να ηγείται της Κυβέρνησης, παρά την ψήφο δυσπιστίας σε βάρος του από 148 Συντηρητικούς βουλευτές, δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Στην πρώτη κοινοβουλευτική εμφάνιση μετά από την εσωτερική διαδικασία μομφής, από την οποία βγήκε μεν νικητής αλλά έχοντας λαβωθεί, ο κ. Τζόνσον δέχθηκε ερωτήσεις για το πώς μπορεί να τον εμπιστεύεται η χώρα όταν δεν τον εμπιστεύονται οι βουλευτές του.

Ο κ. Τζόνσον απάντησε λέγοντας πως «απολύτως τίποτα και κανένας» δεν θα τον σταματήσει από το να εργάζεται για την υλοποίηση των προτεραιοτήτων των πολιτών.

Στην προτροπή βουλευτών κομμάτων της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί, είπε πως συνεχίζει με τη δουλειά του.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Times επανέφερε άρθρο του Μπόρις Τζόνσον από το 2006 με το οποίο επέκρινε τον τότε Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ διότι δεν εννοούσε να καταλάβει πως είχε έρθει η ώρα της αποχώρησής του.

«Είναι ένα θαυμάσιο και αναγκαίο γεγονός της πολιτικής βιολογίας ότι ποτέ δεν ξέρουμε πότε έχει τελειώσει ο χρόνος μας. Πολύ αφότου είναι προφανές στον καθένα πως είμαστε φευγάτοι, εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε στο ‘καθήκον’ μας να κρατηθούμε από τα προνόμια των θέσεών μας. Κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας ότι πρέπει να μείνουμε διότι ‘θα απογοητεύαμε’ τον κόσμο ή ότι υπάρχει ‘μια δουλειά να τελειώσουμε’. Στην πραγματικότητα απλά μας τρομοκρατεί η αποκαθήλωση», είχε γράψει τότε ο νυν Πρωθυπουργός.

Πρόσθετε πως για τους πολιτικούς τίποτα δεν είναι «ευκολότερο ή φυσικότερο» από την αναβολή της ημέρας παραίτησής τους.

Χαρακτήριζε δε τον κ. Μπλερ «ανθρώπινη κολιτσίδα», χαρακτηρισμός που έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον του αυτές τις ημέρες από στελέχη των Συντηρητικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

Στη σημερινή ειδική Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου, επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top