ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύντομα προς ψήφιση τα νομοσχέδια για τους εθελοντές δασοπυροσβέστες και τους 300 οριοφύλακες

Σύντομα προς ψήφιση τα νομοσχέδια για τους εθελοντές δασοπυροσβέστες και τους 300 οριοφύλακες

Προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής οδηγούνται πριν τις διακοπές του καλοκαιριού τα νομοσχέδια για τους εθελοντές δασοπυροσβέστες και για την πρόσληψη 300 οριοφυλάκων που θα αναλάβουν τη φύλαξη σημείων από όπου αναφέρεται ότι γίνεται παράνομη μετακίνηση μεταναστών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

Όπως ανέφερε μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών ο Πρόεδρός της, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, έγιναν σήμερα τοποθετήσεις για το νομοσχέδιο για τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, με σκοπό να φτάσει στην Ολομέλεια πολύ πριν τις διακοπές, όπως είπε.

«Η κλιματική κατάσταση διαφοροποιείται, η φωτιά είναι ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος για τον άνθρωπο και το περιβάλλον και θεωρούμε ότι η εισαγωγή του θεσμού του δασοπυροσβέστη θα αποτελέσει ένα σημαντικό στοιχείο για αναχαίτιση των πυρκαγιών που απειλούν τον τόπο μας», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την πρόσληψη 300 οριοφυλάκων που θα είναι επιφορτισμένο με την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τη μετακίνηση μεταναστών από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές, ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ότι επίσης θα βρεθεί πριν τις διακοπές του καλοκαιριού στην Ολομέλεια.

«Θεωρώ ότι θα σχηματιστεί πλειοψηφία για την έγκρισή του, αν και υπάρχει μία αμφιβολία από το ΑΚΕΛ, αφού οι υπόλοιπες των πολιτικών δυνάμεων φαίνεται ότι τάσσονται υπέρ της πρότασης», ανέφερε.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα ψηφιστεί σε νόμο και κάνουμε το πρώτο σημαντικό βήμα, σε μία κατεύθυνση που πρέπει να γίνουν πάρα πολλά, καθώς χρειαζόμαστε και τη στήριξη και συνδρομή της ΕΕ μέσω της Europol», πρόσθεσε ο κ. Τροναρίτης.

Τόνισε, τέλος, ότι η Κύπρος οφείλει να λάβει μέτρα, αφού δέχεται «αυτό τον υβριδικό πόλεμο από την Τουρκία και αυτή είναι πλέον μία ξεκάθαρη πραγματικότητα, επεσήμανε όμως ότι τα μέτρα λαμβάνονται «με σεβασμό πάντα στην ανθρώπινη υπόσταση των παράτυπων μεταναστών».

Επίσης, είπε ότι την ερχόμενη Τετάρτη έχει οριστεί η συνεδρίαση για κατάθεση τροπολογιών στα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της δευτεροβάθμιας δικαιοσύνης, ενώ στις 30 Ιουνίου αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για ψήφιση. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών. Τόνισε, δε, ότι η 30η Ιουνίου είναι τελεσίδικη ημερομηνία.

Παραπέμποντας στα αποτελέσματα διεθνών ερευνών, είπε ότι «η δικαιοσύνη μας βρίσκεται στο δάπεδο» και εξήγησε ότι «ο Κύπριος πολίτης πλέον δε βρίσκει το δίκιο του, γιατί αν μία υπόθεση που βρίσκεται ενώπιον δικαστηρίου, τελεσιδικήσει μετά από 4-5 χρόνια, δεν είναι πια δικαιοσύνη».

Στη συνέχεια, απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κόμματα, ώστε να υπερβούν τις όποιες αμφιβολίες και αμφισημίες, ή τις ενδεχόμενες προεκλογικές σκέψεις, όπως είπε, ώστε να αλλάξει η κατάσταση πραγμάτων στη δικαιοσύνη.

«Ο καλύτερος τρόπος για να σκοτώσεις μία μεταρρύθμιση, είναι να προβάλλεις πολλών λογιών δικαιολογίες», είπε. «Η μεταρρύθμιση έχει συζητηθεί δεκάδες φορές ενώπιον της Επιτροπής. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κόμματα, και ενστάσεις δεν έθεσαν εκεί άλλοι, πέρα από το ΔΗΚΟ», σημείωσε και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα μέλη της Βουλής θα υπερβούν «τις όποιες αμφιβολίες και θα προτάξουν το δημόσιο συμφέρον».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top