Διορίστηκε η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών στη Βόρεια Κορέα

Διορίστηκε η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών στη Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα διόρισε τη βετεράνο διπλωμάτη Τσόε Σον-χούι ως την πρώτη της γυναίκα Υπουργό Εξωτερικών, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο, την ίδια ώρα που η Πιονγκγιάνγκ προχωρά σε δοκιμές πυρηνικών κατά παράβαση των κυρώσεων και αγνοώντας τις εκκλήσεις των ΗΠΑ για διάλογο.

Η Τσόε, η οποία διετέλεσε στο παρελθόν Υφυπουργός Εξωτερικών διορίστηκε να ηγηθεί του Υπουργείου Εξωτερικών σε μια συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος υπό τον Κιμ Γιονγκ Ουν, μετέδωσε το κρατικό μέσο KCNA.

Αντικαθιστά τον Ρι Σον Γκουόν, έναν σκληροπυρηνικό πρώην στρατιωτικό αξιωματούχο που στο παρελθόν ηγήθηκε των συνομιλιών με τη Νότια Κορέα.

Η Τσόε είναι διπλωμάτης καριέρας που μιλά άπταιστα αγγλικά και υπηρέτησε ως στενή συνεργάτης του Κιμ κατά τις συνομιλίες για τα πυρηνικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνόδευε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στις συνόδους κορυφής με τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Εντοπίζονται ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα – Νίκος Αναστασιάδης και Ρίκκος Ερωτοκρίτου στα κατονομαζόμενα πρόσωπα - Πίνακας

«Κράτος Μαφία»: Εντοπίζονται ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα – Νίκος Αναστασιάδης και Ρίκκος Ερωτοκρίτου στα κατονομαζόμενα πρόσωπα - Πίνακας

Η Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς περιορίστηκε σε πρόσωπα (φυσικά ή νομικά) στα οποία καταλογίζονται ενδεχόμενες πράξεις διαφθοράς, και πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως να συνδέονται με άλλα αδικήματα που δεν συνδέονται με πράξεις διαφθοράς και δυνάμει του Άρθρου 9 (3), του Νόμου.

BEST OF TOTHEMAONLINE