Διορίστηκε η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών στη Βόρεια Κορέα

Διορίστηκε η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών στη Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα διόρισε τη βετεράνο διπλωμάτη Τσόε Σον-χούι ως την πρώτη της γυναίκα Υπουργό Εξωτερικών, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο, την ίδια ώρα που η Πιονγκγιάνγκ προχωρά σε δοκιμές πυρηνικών κατά παράβαση των κυρώσεων και αγνοώντας τις εκκλήσεις των ΗΠΑ για διάλογο.

Η Τσόε, η οποία διετέλεσε στο παρελθόν Υφυπουργός Εξωτερικών διορίστηκε να ηγηθεί του Υπουργείου Εξωτερικών σε μια συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος υπό τον Κιμ Γιονγκ Ουν, μετέδωσε το κρατικό μέσο KCNA.

Αντικαθιστά τον Ρι Σον Γκουόν, έναν σκληροπυρηνικό πρώην στρατιωτικό αξιωματούχο που στο παρελθόν ηγήθηκε των συνομιλιών με τη Νότια Κορέα.

Η Τσόε είναι διπλωμάτης καριέρας που μιλά άπταιστα αγγλικά και υπηρέτησε ως στενή συνεργάτης του Κιμ κατά τις συνομιλίες για τα πυρηνικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνόδευε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στις συνόδους κορυφής με τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE