Διορίστηκε η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών στη Βόρεια Κορέα

Διορίστηκε η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών στη Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα διόρισε τη βετεράνο διπλωμάτη Τσόε Σον-χούι ως την πρώτη της γυναίκα Υπουργό Εξωτερικών, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο, την ίδια ώρα που η Πιονγκγιάνγκ προχωρά σε δοκιμές πυρηνικών κατά παράβαση των κυρώσεων και αγνοώντας τις εκκλήσεις των ΗΠΑ για διάλογο.

Η Τσόε, η οποία διετέλεσε στο παρελθόν Υφυπουργός Εξωτερικών διορίστηκε να ηγηθεί του Υπουργείου Εξωτερικών σε μια συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος υπό τον Κιμ Γιονγκ Ουν, μετέδωσε το κρατικό μέσο KCNA.

Αντικαθιστά τον Ρι Σον Γκουόν, έναν σκληροπυρηνικό πρώην στρατιωτικό αξιωματούχο που στο παρελθόν ηγήθηκε των συνομιλιών με τη Νότια Κορέα.

Η Τσόε είναι διπλωμάτης καριέρας που μιλά άπταιστα αγγλικά και υπηρέτησε ως στενή συνεργάτης του Κιμ κατά τις συνομιλίες για τα πυρηνικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνόδευε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στις συνόδους κορυφής με τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Καμία σχέση του Προέδρου με μετρητά ή συναλλαγές» – «Το επίμαχο βίντεο φέρει στοιχεία υβριδικής δραστηριότητας»

Λετυμπιώτης: «Καμία σχέση του Προέδρου με μετρητά ή συναλλαγές» – «Το επίμαχο βίντεο φέρει στοιχεία υβριδικής δραστηριότητας»

Απαντήσεις για το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορά φερόμενες χρηματοδοτήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων που προκλήθηκαν σε πολιτικά κόμματα και στην κοινή γνώμη.

BEST OF TOTHEMAONLINE