Στα κατεχόμενα σε παράνομη επίσκεψη ο Τσαβούσογλου - Θα συναντηθεί με Τατάρ

Στα κατεχόμενα σε παράνομη επίσκεψη ο Τσαβούσογλου - Θα συναντηθεί με Τατάρ

Την είδηση ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έφτασε το βράδυ του Σαββάτου στα κατεχόμενα μεταδίδει ο τουρκοκυπριακός Τύπος.

Ο κ. Τσαβούσογλου θα παραμείνει στα κατεχόμενα μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, όπου θα συναντήσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και εκπροσώπους της τ/κ κοινότητας.

Την είδηση της παράνομης άφιξης του κ. Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου η «Κίμπρις Ποστασί».

Νωρίτερα, ο τουρκικός Τύπος μετέδωσε ότι η επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα και ότι κατά τη διάρκεια της «επίσημης επίσκεψης» αντιπροσωπείες από την Τουρκία και τα κατεχόμενα θα συζητήσουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει τις επαφές του στα κατεχόμενα αύριο το απόγευμα, θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, τον «πρωθυπουργό» Ουνάλ Ούστελ, τον «υπουργό εξωτερικών», τους εκπροσώπους της «κυβέρνησης» και εκπροσώπους οργανώσεις.

Σύμφωνα με την «Κίμπρις Ποστασί», ο κ. Τσαβούσογλου την Κυριακή θα επισκεφθεί την κατεχόμενη Λάπηθο και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της τ/κ κοινότητας.

Την Δευτέρα, ο κ. Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον κ. Τατάρ στις 11.15. θα ακολουθήσει στις 13.30 κοινή συνέντευξη Τύπου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE