ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάριος Δρουσιώτης για ακρίβεια: «Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτές τις αυξήσεις, ούτε το κράτος ούτε κανείς» - Δείτε βίντεο

Μάριος Δρουσιώτης για ακρίβεια: «Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτές τις αυξήσεις, ούτε το κράτος ούτε κανείς» - Δείτε βίντεο

Για τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών και το βάρος που επιφέρει η ακρίβεια στην κοινωνία, μίλησε στην εκπομπή Αlpha Καλημέρα, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης.

Αρχικά αναφέρθηκε στα τρόφιμα και συγκεκριμένα στα χόρτα δέσμης, λέγοντας πως είναι τα φθηνότερα που υπάρχουν και πως τελευταίως έχουν αυξηθεί κατά 5 σεντς τη δέσμη, πριν από 2-3 μήνες περίπου. «Να ξέρετέ όμως ότι η τιμή που πωλούνται στα σημεία πώλησης είναι η μισή τιμή που πληρώνονται οι παραγωγοί» διευκρίνισε.

Συνέχισε λέγοντας, «Είμαστε παραγωγός χώρα, δεν πιστεύω ότι στην Κύπρο θα υπάρξουν σοβαρές ελλείψεις που θα επηρεάσουν την ποιότητά ζωής πέραν από την έλλειψη εισοδήματος και χρημάτων. Εάν υπάρχει έλλειψη εισοδήματος και χρημάτων θα υπάρξουν στερήσεις βασικών αγαθών, οι οποίες βασικά ήδη άρχισαν».

Σχετικά με τις τιμές καυσίμων επισήμανε ότι αυτές αυξάνονται συνεχώς, ακόμα και χθες και σήμερα υπάρχουν μικρές αυξήσεις. Δεν υπάρχει σταθερότητα απλώς δεν είναι μεγάλες αυξήσεις και έτσι συνηθίσαμε τις μικρές αυξήσεις να τις λέμε σταθερές, εξήγησε. Οι αυξήσεις θα είναι συνεχόμενες, γίνονται πολλές συζητήσεις και προσπάθειες για να δούμε πως θα σταθεροποιηθούν ή θα μειωθούν, πρόσθεσε.

«Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτές τις αυξήσεις, ούτε το κράτος ούτε κανείς», συμπλήρωσε.

Τόνισε πως οι συζητήσεις που γίνονται, έχουν την αξία τους, στο ότι περιορίζουν λίγο το μέγεθος των αυξήσεων. «Να μην περιμένουν οι καταναλωτές όμως ότι με αυτές τις συζητήσεις θα μειωθούν οι αυξήσεις. Θα συνεχίσουν αυτές οι αυξήσεις βλέποντας τα πράγματα πως έχουν», επανέλαβε.

Για τις αγορές καυσίμων από τα κατεχόμενα, ανέφερε, πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους ένα 30% αγοράζει από εκεί.

Πρόσθεσε «Κάναμε και σε πιο μικρό χρονικό διάστημα μια μελέτη και είδαμε τις τιμές αμέσως με τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στις 8 του Μάρτη, οι οποίες ήταν μαζί με το ΦΠΑ γύρω στα 8, 2 σεντς. Εκείνο το μήνα οι αγορές από  τα κατεχόμενα σημείωσαν κάθετη πτώση αλλά αυτή η πτώση ανέβηκε και μετά οι τιμές αυτές ανακτήθηκαν στις 24 ώρες».

Καταληκτικά, δήλωσε πως η διαφορά στις τιμές με τα κατεχόμενα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ήταν πριν 1 χρόνια. Η διαφορά είναι γύρω στα 40 σεντς αυτή τη στιγμή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top