ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σκληρή» απάντηση Πετρίδη σε ΑΚΕΛ: «Ως συνήθως, άλλα διαβάζει και άλλα θέλει να καταλαβαίνει»

«Σκληρή» απάντηση Πετρίδη σε ΑΚΕΛ: «Ως συνήθως, άλλα διαβάζει και άλλα θέλει να καταλαβαίνει»

Σε γραπτή απάντηση στο ΑΚΕΛ προχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφορικά με την Έκθεση Παγκόσμιου Κέντρου Ανταγωνιστικότητας και την αναφορά στην Κύπρο.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση

Το ΑΚΕΛ, ως συνήθως, άλλα διαβάζει και άλλα θέλει να καταλαβαίνει.

Τι δεν λέει για την Έκθεση που αποτελεί μια έρευνα τάσεων;

Δεν λέει ότι η Κύπρος τα τελευταία χρόνια σημείωσε μεγάλη βελτίωση στον εν λόγω δείκτη.

Δεν λέει ότι σύμφωνα με την Έκθεση η πτώση το 2022 οφείλεται σε εξωγενείς λόγους. Στην επίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία, στην αύξηση της τιμής της ενέργειας και των πρώτων υλών διεθνώς.

Δεν λέει ότι η Κύπρος έχει πολύ υψηλή επίδοση σε θέματα Διεθνών Επενδύσεων, συγκράτησης των τιμών, φορολογικής πολιτικής, κοινωνικής προστασίας, εκπαίδευσης.

Δεν λέει ότι η Κύπρος βρίσκεται ψηλά στον δείκτη «αποτελεσματικότητα κυβέρνησης» ο οποίος συνεχίζει να βελτιώνεται τα τελευταία χρόνια, ακόμη και το 2022.

Δεν λέει ότι οι τομείς που κρατούν χαμηλά την κατάταξη της Κύπρου είναι τομείς που σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις, ειδικά αυτές που εμπεριέχονται στο Ταμείο Ανάκαμψης. Μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση προωθεί προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας, τις οποίες ως επί το πλείστον το ΑΚΕΛ αρνείται να ψηφίσει, ακολουθώντας την πάγια πολιτική του για άρνηση στον εκσυγχρονισμό. Μεταρρυθμίσεις που η έκθεση μας καλεί να εφαρμόσουμε.

Ας μην μας κάνει μαθήματα το ΑΚΕΛ. Τουλάχιστον για την οικονομία. Και αν όντως ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για οικονομικά θέματα που αφορούν την Κύπρο, ας ανατρέξει επίσης στις πρόσφατες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ, και των οίκων αξιολόγησης, που εμπεριέχουν εμπεριστατωμένες αναλύσεις και προβλέψεις. Με καλή θέληση μπορεί να διδαχθούν κάτι.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Σε δήλωσή του, το μέλος του Π.Γ της Κ.Ε. ΑΚΕΛ και Επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας, Χάρης Πολυκάρπου, ανέφερε:

Η υποχώρηση της Κυπριακής οικονομίας στην κατάταξη του δείκτη ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Κέντρου Ανταγωνιστικότητας αποτυπώνει τον συγκυριακό χαρακτήρα της ανάπτυξης στην οικονομία της Κύπρου τα τελευταία χρόνια και επαναβεβαιώνει την εικόνα που ήδη καταγράφουν μια σειρά διεθνών εκθέσεων για την Κυπριακή οικονομία.

Σύμφωνα με την έκθεση η κυπριακή οικονομία έχει μειωμένη ανθεκτικότητα απέναντι στις κρίσεις, απουσιάζουν σημαντικές υποδομές ιδιαίτερα στους τομείς της τεχνολογίας και της επιστήμης, καταγράφει μειωμένες επενδύσεις και παρουσιάζει αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού και των αυξημένων τιμών ενέργειας. Αυτή η εικόνα είναι σε ευθεία αντιδιαστολή με τους μύθους που έχει καλλιεργήσει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός όλο το προηγούμενο διάστημα για την πορεία της κυπριακής οικονομίας.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού κινείται στα τυφλά. Χωρίς πλάνο, χωρίς σχεδιασμό, έχει αφήσει την κοινωνία απροστάτευτη και αδυνατεί να δώσει προοπτική για το αύριο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top