ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίδραση «προεδρικού» για επίσκεψη Κόμη του Γουέσεξ στην Κύπρο - Zήτησε συνάντηση ο Τατάρ - Αρνητική η απάντηση

Αντίδραση «προεδρικού» για επίσκεψη Κόμη του Γουέσεξ στην Κύπρο - Zήτησε συνάντηση ο Τατάρ - Αρνητική η απάντηση

Την αντίδραση για την επίσκεψη του Κόμη και της Κόμισσα του Γουέσεξ του εκφράζει το «προεδρικό» σε ανακοίνωση του στην οποία αναφέρει ότι απογοητεύει η μη ίση αντιμετώπιση των Τουρκοκυπριακών από την Βρετανία, αμφισβητείται η ειλικρίνεια στο Κυπριακό, ενώ μέσω της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας συνάντηση με το πριγκιπικό ζεύγος ζήτησε και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική ιστοσελίδα «Κίπρις Πόστασι», η τ/κ πλευρά αναμένει από την Μεγάλη Βρετανία την ίση αντιμετώπιση των δύο κοινοτήτων στο νησί και τη «αμερόληπτη» στήριξη των δύο πλευρών.

Σχετικά με δημοσιεύματα στον ε/κ Τύπο για την επικείμενη επίσκεψη στο νησί του Κόμη και της Κόμισσας του Γουέσεξ στις 20 Ιουνίου το «προεδρικό» στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι, ο Ερσίν Τατάρ, ηγέτης των Τ/κ, ζήτησε μέσω της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας όπως ο Κόμης και η Κόμισσα επισκεφτούν και τα κατεχόμενα και έχουν μαζί του συνάντηση, η οποία αφού δεν πρόκειται για επίσημη επίσκεψη να είναι κοινωνικής φύσεως συνάντηση.

Αναφέρεται ακόμα ότι όπως ο Κόμης Έντουαρτ είναι απόφοιτος του Jesus College Cambridge έτσι και ο Ερσίν Τατάρ είναι απόφοιτος του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος και στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια κοινωνική και άτυπη συνάντηση, η οποία θα ήταν «ωφέλιμη».

Προστίθεται ακόμα ότι χθες σε απάντηση στο αίτημα του Τ/κ ηγέτη αναφέρθηκε ότι μια συνάντηση με τον «εκλεγμένο πρόεδρο» του ψευδοκράτους θα δώσει πολιτικό μήνυμα αφού η Μεγάλη Βρετανία δεν αναγνωρίζει τον «πρόεδρο που επέλεξαν οι Τουρκοκύπριοι».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι η τ/κ ηγεσία «θα αντιδράσει σε τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές αφού θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μόνο με τον Νίκο Αναστασιάδη χωρίς να αναγνωρίζεται η άλλη ίση κοινότητα στο νησί» σημειώνοντας ότι το πριγκιπικό ζεύγος θα έχει συναντήσεις με κάποιους Τουρκοκύπριους αλλά όχι με την «εκλεγμένη αρχή».

Αμφισβητείται τέλος η ειλικρίνεια της Βρετανίας στην λύση του Κυπριακού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top