ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση για απασχόληση και μισθούς ετοίμασε ο υποψήφιος Προέδρος Κωνσταντίνος Χριστοφίδης

Πρόταση για απασχόληση και μισθούς ετοίμασε ο υποψήφιος Προέδρος Κωνσταντίνος Χριστοφίδης

Ολοκληρωμένη πρόταση, «η οποία στοχεύει στη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης και τη δημιουργία νέων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας καθώς και στην ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου» ετοίμασε ο υποψήφιος Προέδρος Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, σύμφωνα με το κίνημα «Νέο Κύμα».

Η κυπριακή οικονομία αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση μεγάλες προκλήσεις – πτωτική τάση στην ανάπτυξη και ραγδαία αύξηση των τιμών και οι θέσεις εργασίας εξαρτώνται σε υπέρμετρο βαθμό από τον τομέα των κατασκευών με τάσεις κορεσμού, ενώ οι δραστηριότητες του τομέα συνεπάγονται μεγάλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινήματος.

Μεταξύ άλλων, στην ολοκληρωμένη πρόταση, γίνεται αναφορά στις θέσεις απασχόλησης όπου αναφέρεται ότι χρειάζεται να γίνει νομοθετική ρύθμιση των νέων μορφών απασχόλησης (πχ. εργασία από το σπίτι) που προωθήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με στόχο την επαρκή προστασία των εργοδοτουμένων και τη διευκρίνιση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, στη φορολογική μεταρρύθμιση με τρόπο που να μειώνει την επιβάρυνση στους μισθωτούς και να αυξάνει τη φορολογία σε δραστηριότητες που επιβαρύνουν το περιβάλλον είναι απαραίτητη.

Σχετικά με την μισθολογική πολιτική αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «ζητούμε την άμεση εφαρμογή του ελάχιστου μισθού, όπως έχει αποφασιστεί, στα 950 ευρώ και είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ειδικό σχέδιο επιδότησης για την εργοδότηση των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας».

«Ο διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων πρέπει να συμπεριλάβει και το θέμα της εργοδότησης ξένου εργατικού δυναμικού, με βάση όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με στόχο ο θεσμός να καταστεί πιο ευέλικτος και να καλύψει ελλείψεις εργατικού δυναμικού που παρατηρούνται σε διάφορους τομείς» αναφέρεται.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top