Αρχή Λιμένων: Χαιρετίζει την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου–Ελλάδας

Αρχή Λιμένων:  Χαιρετίζει  την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου–Ελλάδας

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου, με αφορμή την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής μεταξύ του Λιμανιού Λεμεσού και του Λιμανιού του Πειραιά, χαιρετίζει την επανασύνδεση Κύπρου–Ελλάδας με πλοίο της γραμμής και τονίζει την σημασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιωτικού μας κράτους με την ηπειρωτική Ελλάδα και κατ’ επέκταση την Ευρώπη. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη αναχώρηση του M/V Daleela, η οποία θα πραγματοποιεί τις πλόες της ακτοπλοϊκής γραμμής στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και πλήθος κρατικών και τοπικών αξιωματούχων και εκπροσώπους της λιμενικής και τουριστικής κοινότητας την Αρχή Λιμένων Κύπρου, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δρ. Αντώνης Στ. Στυλιανού, ο Γενικός Διευθυντής της Αρχής κ. Άνθιμος Χριστοδουλίδης και ο Διευθυντής του Λιμανιού Λεμεσού κ. Παναγιώτης Αγαθοκλέους.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου Δρ. Αντώνης Στ. Στυλιανού ανέφερε τα ακόλουθα:

«Η επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου–Ελλάδας αποτελεί μια ιστορική στιγμή για τον Τόπο μας. Μετά από 21 χρόνια απουσίας, πλέον υπάρχει για όλους αυτή η επιλογή, η οποία εκτιμούμε ότι θα αγκαλιαστεί από το κοινό, αφού παρέχει και τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, μεταφοράς οχημάτων, κατοικίδιων, εξοπλισμού και άλλων. Ως Αρχή Λιμένων Κύπρου, με ιδιαίτερα παραγωγικό τρόπο συνεισφέραμε στην υλοποίηση του σχεδιασμού και των διαδικασιών για την ακτοπλοϊκή σύνδεση και συγχαίρουμε τους πρωτοστάτες αυτού του εγχειρήματος που με πείσμα, επαγγελματισμό και πλήρη συντονισμό δημιούργησαν τις συνθήκες για την υλοποίηση της σύνδεσης. Ευχόμαστε όπως το εγχείρημα αυτό δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα το μεγαλύνουν έτι περισσότερο, με περισσότερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις που είμαστε βέβαιοι θα επωφελήσουν τον Τόπο μας.»

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό παραμένει εγκλωβισμένο σε παρατεταμένη στασιμότητα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στις Βρυξέλλες, αποκτά χαρακτήρα πέραν του τυπικού. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση με σαφή στόχευση: να επαναφέρει το Κυπριακό σε τροχιά ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σε μια περίοδο όπου το αδιέξοδο παγιώνεται και οι αποκλίσεις βαθαίνουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE