Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο

Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία εβδομαδιαία εκπαιδευτική επίσκεψη ομάδας αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στη Κύπρο, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ERASMUS+.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα των Ελληνικών Αρχών στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα και η οργάνωση και συντονισμός ανατέθηκε στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η επαφή και εξοικείωση με πρότυπα, καινοτομίες και βέλτιστες πρακτικές που αφορούν σε οργανωτικές, επιχειρησιακές και τακτικές δράσεις που εφαρμόζονται από την Αστυνομία Κύπρου στο πλαίσιο των καθηκόντων της.

Η αποστολή αποτελείτο από δώδεκα άνδρες και γυναίκες αξιωματικούς, που υπηρετούν σε διάφορα τμήματα και υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συνοδευόταν από τον Αστυνομικό ακόλουθο της Κύπρου στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, στο Τμήμα Τεχνολογικής Ανάπτυξης, στη Μ.Μ.Α.Δ., στην Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών, στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης & Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, στο Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος (Γραφείο Πρόληψης), στο Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου, ως επίσης στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Λεμεσού και Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκεια των πιο πάνω επισκέψεων, παρακολούθησαν διαλέξεις και ενημερωθήκαν για το έργο και τη δράση του κάθε τμήματος ξεχωριστά.

Με την επιστροφή τους στην Ελλάδα, προγραμματίζεται η διεξαγωγή ημερίδας κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν στην Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας τα αποτελέσματα της επίσκεψης και εισηγήσεις για την περεταίρω βελτίωση της συνεργασίας των δύο Αστυνομικών Σωμάτων.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Η εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται καθοριστική για το Κυπριακό, καθώς η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον κατοχικό ηγέτη, με στόχο να αξιολογήσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης, συνοδεύεται από έντονη κινητικότητα στη Λευκωσία, με την Κυβέρνηση να προετοιμάζεται εντατικά, στοχεύοντας στον ορισμό διευρυμένης συνάντησης για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, όπως αποτελεί πάγια θέση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE