Υπερπληθυσμός στις φυλακές: Ψάχνουν τρόπο για παρακολούθηση των κρατουμένων - Ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση

Υπερπληθυσμός στις φυλακές: Ψάχνουν τρόπο για παρακολούθηση των κρατουμένων - Ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση

Η ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική παρακολούθηση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υπερπληθυσμού στις φυλακές, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου με την Πρόεδρο και τον νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τον ρόλο που οφείλει να επιτελεί το σωφρονιστικό σύστημα στη Δημοκρατία, καθώς και για τις συναφείς πρωτοβουλίες και δράσεις του υπό αναφορά συνδέσμου ως προς την αναβάθμιση του εν λόγω συστήματος και για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσώπων τα οποία στερούνται την προσωπική τους ελευθερία εν γένει.

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι υπόδικοι και οι καταδικασθέντες, μεταξύ των οποίων ο υπερπληθυσμός των φυλακών. Επί τούτου υπογραμμίστηκε η ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική παρακολούθηση αφενός των υποδίκων, εκκρεμούσης της δίκης τους, και αφετέρου των καταδικασθέντων ως εναλλακτικός τρόπος τιμωρίας. Επιπροσθέτως, έγινε ειδική μνεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αποφυλακισθέντες κυρίως ως προς την εργοδότησή τους.

Τέλος αφού, επιβεβαιώθηκε η εκατέρωθεν βούληση στενής συνεργασίας μεταξύ του νομοθετικού σώματος και του Συνδέσμου Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων, η Πρόεδρος της Βουλής ανέλαβε τη δέσμευση να συμβάλει αποφασιστικά στην προώθηση των δικαιωμάτων των φυλακισμένων και αποφυλακισθέντων.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χρίστος Κληρίδης στο «T»:  «Η ΔΗΜΑΛ δεν είναι διάττων αστέρας» - «Επικρατεί μετριότητα σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης του τόπου»

Χρίστος Κληρίδης στο «T»: «Η ΔΗΜΑΛ δεν είναι διάττων αστέρας» - «Επικρατεί μετριότητα σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης του τόπου»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αλλαγής (ΔΗΜΑΛ), Χρίστος Κληρίδης, σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο Themaonline, καταθέτει μια ιδιαίτερα αιχμηρή και πολυεπίπεδη παρέμβαση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Κύπρο. Με βασικό άξονα τη διαπίστωση περί «γενικευμένης μετριότητας» στη διακυβέρνηση, ασκεί έντονη κριτική σε κρίσιμους τομείς, όπως η δικαιοσύνη, η άμυνα, η ενεργειακή πολιτική και η διαχείριση της ακρίβειας, επισημαίνοντας ότι το κόστος των λαθών μετακυλίεται στον πολίτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE