Αναζωπύρωση και στην Ακανθού - Μάνδρα - Δεν δέχεται η τ/κ πλευρά χερσαία βοήθεια

Αναζωπύρωση και στην Ακανθού - Μάνδρα - Δεν δέχεται η τ/κ πλευρά χερσαία βοήθεια

Άλλαξαν οι άνεμοι κι υπάρχουν αναζωπυρώσεις σε δύο τουλάχιστον μέτωπα, Ακανθού - Μάνδρα και Φλαμούδι στην μεγάλη πυρκαγιά στα κατεχόμενα, όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ.

Για την Ακανθού, ο «υπουργός γεωργίας» είπε ότι το μέτωπο που αναζωπυρώθηκε κινείται προς τον Πενταδάκτυλο και γίνεται προσπάθεια από αέρος και από την ξηρά να περιοριστεί.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η τ/κ πλευρά απάντησε ότι δεν χρειάζονται επί του παρόντος επίγειες δυνάμεις στην πρόθεση που η Δημοκρατία επανέλαβε μέσω των ΗΕ δύο φορές σήμερα, την μία πριν λίγο το απόγευμα.

Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα ε/κ πυροσβεστών έτοιμοι να συνδράμει στα μέτωπα, αλλά το τ/κ καθεστώς δεν αποδέχεται, παρά τις πιέσεις για το αντίθετο.

ΑΠΟ  ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE