ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΚΟ: Αποφασίζει σήμερα για Χριστοδουλίδη - Αναμένεται το πράσινο φως από την Κεντρική Επιτροπή

ΔΗΚΟ: Αποφασίζει σήμερα για Χριστοδουλίδη - Αναμένεται το πράσινο φως από την Κεντρική Επιτροπή

Στις 9:30 το πρωί άρχισε η Συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ όπου στην ατζέντα βρίσκεται η συζήτηση ειδήγησης για υποστήριξή της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε συνάντηση μεταξύ Παπαδόπουλου και Χριστοδουλίδη όπου παράδοθηκαν στον δεύτερο γραπτώς οι θέσεις του κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν ομόφωνη ήταν η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ να προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος την υποστήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη, κατόπιν εισήγησης και της Γραμματείας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του κόμματος την Τετάρτη 22 Ιουνίου, αναφερόταν πως: «Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, όπως έχουν τεθεί ενώπιον του, σημειώνοντας τις γραπτές θέσεις των ανεξάρτητων υποψηφίων, με τους οποίους το Δημοκρατικό Κόμμα συζήτησε το τελευταίο χρονικό διάστημα και λαμβάνοντας υπόψη του τη βούληση της μεγάλης πλειονότητας των στελεχών, των μελών και των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και την επικρατούσα άποψη της κοινωνίας ευρύτερα, το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε να προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος τη στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε γραπτώς την περασμένη Τετάρτη στην επιστολή που το επέδωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος με τις θέσεις του ΔΗΚΟ επί όλων των βασικών θεμάτων. Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις σε μια σειρά από ζητήματα, οι δύο πλευρές συμφωνούν στην ανάγκη να πορευτούν με βάση τις συγκλίσεις και την κοινή στόχευση για το μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη την απαίτηση της κοινωνίας για χάραξη αποτελεσματικών πολιτικών μακριά από αγκυλώσεις.

Αναμενόταν στις 9.45 το πρωί ζωντανά την ομιλία του Νικόλα Παπαδόπουλου στη σελίδα του κόμματος στο facebook όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα το πρωί.

«Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Στόχος μας είναι να φέρουμε την αλλαγή το 2023» είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος πλέκοντας το εγκώμιο του Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίος είναι εργασιομανής, τίμιος και καθαρός και δεν εκφέρει διχαστικό λόγο.

Μάλιστα, τόνισε πως υπάρχει «ταύτιση απόψεων για το μέλλον».

«Είχαμε διαφωνίες με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο παρελθόν. Υπήρξαν όμως και στιγμές που στηρίξαμε Νίκο Χριστοδουλίδη. Το Δημοκρατικό Κόμμα θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση και να τον στηρίξει», σημείωσε.

«Στηρίζουμε Νίκο Χριστοδουλίδη για την επαναφορά του Κυπριακού στις ορθές παραμέτρους», πρόσθεσε.

Δείτε την ομιλία εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top