Το Netflix έφερε επανάσταση στην οικιακή ψυχαγωγία με την streaming υπηρεσία που ανέπτυξε. Είχε ήδη αρχίσει να αποκτά σημαντικό μερίδιο στην τηλεοπτική αγοράς χτυπώντας τα πανίσχυρα καλωδιακά δίκτυα αποσπώντας από αυτά εκατομμύρια συνδρομητές αλλά η πανδημία και τα λοκντάουν κυριολεκτικά εκτόξευσαν το Netflix αφού δεκάδες εκατ. άνθρωποι βρήκαν σε αυτό ένα τρόπο να περνούν ευχάριστα τις ατελείωτες ώρες που περνούσαν κλεισμένοι μέσα στο σπίτι.
Όμως από τη μια πλευρά η επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και η εμφάνιση πολύ ισχυρών ανταγωνιστών στον χώρο του τηλεοπτικού streaming (Disney, Apple, Amazon) δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο Netflix. Αρχικά υπήρξε επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των συνδρομητών και τον περασμένο Απρίλιο ανακοινώθηκε μείωση συνδρομητών η πρώτη μετά από δέκα έτη συνεχούς αυξητικής πορείας. Το Netflix αντέδρασε άμεσα σε αυτή την μείωση απολύοντας 150 άτομα από το προσωπικό του και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι απολύει άλλους 300 εργαζομένους αφού η κατάσταση όχι μόνο δεν δείχνει να βελτιώνεται αλλά μάλλον επιδεινώνεται.
Τα στελέχη του Netflix εξετάζουν διάφορες λύσεις όπως την προβολή διαφημίσεων στις ταινίες και σειρές της πλατφόρμας όπως και τη διακοπή της υπηρεσίας ταυτόχρονης θέασης σε διαφορετικές συσκευές με μια συνδρομή. Οι ιδέες αυτές πάντως όταν έγιναν γνωστές προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις από τους χρήστες.
Παράλληλα το Netflix προσπαθεί να τονώσει το περιεχόμενο του και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πρόσφατα την προβολή του δεύτερου κύκλου της σειράς φαινόμενο Squid Game καθώς και την οργάνωση ενός ριάλιτι σόου βασισμένο στην σειρά με το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο για τον νικητή που έχει δοθεί ποτέ σε τηλεοπτικό παιχνίδι. Ο νικητής θα πάρει περίπου 4,5 εκατ. δολάρια.
Οι εργάτες της Amazon
Την ίδια στιγμή διέρρευσε στα μίντια ένα εσωτερικό έγγραφο της Amazon στο οποίο αναφέρεται ότι μέσα στα επόμενα δύο έτη η εταιρεία κινδυνεύει να μείνει χωρίς ούτε ένα εργάτη στο δυναμικό της. Η τρομερή πίεση στις αποθήκες του εμπορικού γίγαντα του Διαδικτύου για να εκτελούνται όσο το δυνατόν συντομότερα οι παραγγελίες των πελατών, τα χαμηλά μεροκάματα, η κακή οργάνωση που οδηγεί συχνά σε εργατικά ατυχήματα και η επιμονή της εταιρείας να μην επιτρέπει τον συνδικαλισμό έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο προφίλ της Amazon ως εργοδότη για αυτό και το εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ έχει αρχίσει πλέον την αποφεύγει. Πριν την εμφάνιση της πανδημίας η Amazon έχανε κάθε εβδομάδα ένα ποσοστό της τάξης του 3% του εργατικού της δυναμικού και αυτό δεν έχει αλλάξει μετά την επιστροφή στην κανονικότητα.
Αν και αρχικά ο ιδρυτής και αφεντικό της Amazon Τζεφ Μπέζος θεωρούσε το φαινόμενο πρόσκαιρο και αναστρέψιμο υποχρεώθηκε τελικά να αποδεχτεί την κατάσταση και σε επιστολή που απέστειλε στους μετόχους της εταιρείας ανέφερε «Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα και να γίνουμε ο καλύτερος εργοδότης στον κόσμο αλλά και η πιο ασφαλής για τους εργαζόμενους εταιρεία». Όπως φαίνεται όμως το φαινόμενο των αποχωρήσεων και της δυσκολίας προσλήψεων συνεχίζεται με αποτέλεσμα οι προβλέψεις της εταιρείας να είναι εξαιρετικά απαισιόδοξες.
Πηγή: Naftemporiki.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Απόφαση-Σοκ από το Ηνωμένο Βασίλειο: Με ηλεκτρονική Visa η είσοδος στη χώρα
• Τέσσερα πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να αναζητήσεις στην Google - Ο λόγος
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις