Αδικίες και παράδοξα στις εισηγήσεις για συντελεστή ΦΠΑ σε ακίνητα - Αλλάζει το καθεστώς

Αδικίες και παράδοξα στις εισηγήσεις για συντελεστή ΦΠΑ σε ακίνητα - Αλλάζει το καθεστώς

Αντιδράσεις για το αναθεωρημένο νομοσχέδιο που αφορά την επιβολή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5% στα ακίνητα το οποίο βρίσκεται σε συζήτηση στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών σήμερα Δευτέρα.

Ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΚΣΙΑ) Γιώργος Μουσκίδης στην εκπομπή  "Alpha Καλημέρα", αναφέρει ότι μετά από διαβούλευση με το ΕΤΕΚ το Υπουργείο Οικονομικών επανήλθε με πολύ χειρότερες εισηγήσεις . Οπως αναφέρει ανάμεσα στις νέες εισηγήσεις υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ σπιτιών και διαμερισμάτων , μέγιστη αξία αγοράς / κόστος κατασκευής και μεταβατικής περιόδου.

Εισήγηση του κ.Μουσκίδη είναι να μην διαχωριστούν τα διαμερίσματα από τα σπίτια όσον αφορά την επιβολή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, να ισχύσουν για τα διαμερίσματα ό,τι ισχύει για τα σπίτια. Επίσης προτείνει επέκταση της μεταβατικής περίοδου, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για να μην υπάρξουν αδικίες.

Ο μειωμένος ΦΠΑ οπως υπάρχει εισήγηση απο Υπ.Οικονομικών αφορά τα πρώτα 170 τ.µ. κατοικιών µε συνολικό εμβαδόν 220 τ.µ. και µε συνολική αξία που να µην υπερβαίνει τις €350 χιλ. και για τα πρώτα 90 τ.µ. διαμερισμάτων µε συνολικό εμβαδόν 110 τ.µ. και µε συνολική αξία που να µην υπερβαίνει τις €200 χιλ.

Δείτε το βίντεο με τα όσα βρισκονται υπο συζήτηση:

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά αρχηγεία της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και απαντά στα «fake news» περί θανάτου Νετανιάχου, το Ιράν έπληξε το Τελ Αβίβ και αμερικανική βάση στο Ιράκ

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά αρχηγεία της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και απαντά στα «fake news» περί θανάτου Νετανιάχου, το Ιράν έπληξε το Τελ Αβίβ και αμερικανική βάση στο Ιράκ

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE