ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδικίες και παράδοξα στις εισηγήσεις για συντελεστή ΦΠΑ σε ακίνητα - Αλλάζει το καθεστώς

Αδικίες και παράδοξα στις εισηγήσεις για συντελεστή ΦΠΑ σε ακίνητα - Αλλάζει το καθεστώς

Αντιδράσεις για το αναθεωρημένο νομοσχέδιο που αφορά την επιβολή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5% στα ακίνητα το οποίο βρίσκεται σε συζήτηση στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών σήμερα Δευτέρα.

Ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΚΣΙΑ) Γιώργος Μουσκίδης στην εκπομπή  "Alpha Καλημέρα", αναφέρει ότι μετά από διαβούλευση με το ΕΤΕΚ το Υπουργείο Οικονομικών επανήλθε με πολύ χειρότερες εισηγήσεις . Οπως αναφέρει ανάμεσα στις νέες εισηγήσεις υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ σπιτιών και διαμερισμάτων , μέγιστη αξία αγοράς / κόστος κατασκευής και μεταβατικής περιόδου.

Εισήγηση του κ.Μουσκίδη είναι να μην διαχωριστούν τα διαμερίσματα από τα σπίτια όσον αφορά την επιβολή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, να ισχύσουν για τα διαμερίσματα ό,τι ισχύει για τα σπίτια. Επίσης προτείνει επέκταση της μεταβατικής περίοδου, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για να μην υπάρξουν αδικίες.

Ο μειωμένος ΦΠΑ οπως υπάρχει εισήγηση απο Υπ.Οικονομικών αφορά τα πρώτα 170 τ.µ. κατοικιών µε συνολικό εμβαδόν 220 τ.µ. και µε συνολική αξία που να µην υπερβαίνει τις €350 χιλ. και για τα πρώτα 90 τ.µ. διαμερισμάτων µε συνολικό εμβαδόν 110 τ.µ. και µε συνολική αξία που να µην υπερβαίνει τις €200 χιλ.

Δείτε το βίντεο με τα όσα βρισκονται υπο συζήτηση:

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top