Αδικίες και παράδοξα στις εισηγήσεις για συντελεστή ΦΠΑ σε ακίνητα - Αλλάζει το καθεστώς

Αδικίες και παράδοξα στις εισηγήσεις για συντελεστή ΦΠΑ σε ακίνητα - Αλλάζει το καθεστώς

Αντιδράσεις για το αναθεωρημένο νομοσχέδιο που αφορά την επιβολή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5% στα ακίνητα το οποίο βρίσκεται σε συζήτηση στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών σήμερα Δευτέρα.

Ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΚΣΙΑ) Γιώργος Μουσκίδης στην εκπομπή  "Alpha Καλημέρα", αναφέρει ότι μετά από διαβούλευση με το ΕΤΕΚ το Υπουργείο Οικονομικών επανήλθε με πολύ χειρότερες εισηγήσεις . Οπως αναφέρει ανάμεσα στις νέες εισηγήσεις υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ σπιτιών και διαμερισμάτων , μέγιστη αξία αγοράς / κόστος κατασκευής και μεταβατικής περιόδου.

Εισήγηση του κ.Μουσκίδη είναι να μην διαχωριστούν τα διαμερίσματα από τα σπίτια όσον αφορά την επιβολή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, να ισχύσουν για τα διαμερίσματα ό,τι ισχύει για τα σπίτια. Επίσης προτείνει επέκταση της μεταβατικής περίοδου, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για να μην υπάρξουν αδικίες.

Ο μειωμένος ΦΠΑ οπως υπάρχει εισήγηση απο Υπ.Οικονομικών αφορά τα πρώτα 170 τ.µ. κατοικιών µε συνολικό εμβαδόν 220 τ.µ. και µε συνολική αξία που να µην υπερβαίνει τις €350 χιλ. και για τα πρώτα 90 τ.µ. διαμερισμάτων µε συνολικό εμβαδόν 110 τ.µ. και µε συνολική αξία που να µην υπερβαίνει τις €200 χιλ.

Δείτε το βίντεο με τα όσα βρισκονται υπο συζήτηση:

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Τέλεσε τα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής - «Ουσιαστική επένδυση στην ασφάλεια των πολιτών»

ΠτΔ: Τέλεσε τα εγκαίνια του Συντονιστικού Κέντρου της Πυροσβεστικής - «Ουσιαστική επένδυση στην ασφάλεια των πολιτών»

Στη λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων εντός της ερχόμενης εβδομάδας στοχεύει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις του ΕΣΚΥΠΥ, στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, στη Λακατάμια την Τρίτη, μετά την τέλεση των εγκαινίων του.

BEST OF TOTHEMAONLINE