Σύνοδος ΝΑΤΟ: Άρση του βέτο από την Τουρκία για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στη Συμμαχία

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Άρση του βέτο από την Τουρκία για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στη Συμμαχία

Συμφωνία επιτεύχθηκε απόψε, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, για την ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ουσιαστικά, η Τουρκία ήρε το βέτο για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, έπειτα από τετραμερή συνάντηση, στην οποία μετείχαν ο ΓΓ. της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο και η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον.


Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε για την Τετάρτη συναντήσεις αξιωματούχων της Τουρκίας και της Σουηδίας. Η τετραμερής συνάντηση Κορυφής είχε στόχο να καμφθούν οι αντιρρήσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την ένταξη των σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ και, καθώς φαίνεται, οι πιέσεις, κυρίως από πλευρπάς ΗΠΑ, απέδωσαν καρπούς.

Η Άγκυρα, το Ελσκίνκι και η Στοκχόλμη θα προετοιμάσουν ένα κοινό μνημόνιο για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, ανέφεραν νωρίτερα φινλανδικά ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: Συνήλθε το θύμα και καταθέτει - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των 2 καταζητούμενων

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: Συνήλθε το θύμα και καταθέτει - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των 2 καταζητούμενων

Εντατικά συνεχίζουν τις έρευνες τους τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού σε σχέση με την απόπειρα φόνου του 36χρονου Σύρου που διαπράχθηκε το περασμένο Σάββατο στη Λεμεσό. Η κατάσταση της υγείας του 36χρονου είναι εκτός κινδύνου.

BEST OF TOTHEMAONLINE