Απαντά στον Γενικό Ελεγκτή για το «Μετροπόλιταν» το Υπουργείο Μεταφορών

Απαντά στον Γενικό Ελεγκτή για το «Μετροπόλιταν» το Υπουργείο Μεταφορών

Σε σχέση με αναφορές του Γενικού Ελεγκτή ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού στις 27 Ιουνίου 2022, αναφορικά με την αγορά από το κράτος του κτιρίου «Μετροπόλιταν» στην Λευκωσία και την αναφορά ότι στο κτίριο θα στεγαστεί το Υπουργείο Εργασίες και Κοινωνικών Ασφαλίσεων παρά το ότι είχε χαρακτηριστεί ως  μη κατάλληλο για το Υπουργείο Μεταφορών, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Κατά τον χρόνο αξιολόγησης του εν λόγω κτιρίου, είχε αρχικά αποφασιστεί πως θα μεταφέρονταν σε αυτό οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για τη στέγαση των κρατικών υπηρεσιών, και λαμβάνοντας υπόψη πρώτιστα το κριτήριο της ασφάλειας και το επείγον της ανάγκης μεταστέγασης των Υπηρεσιών, καθώς και την τοποθεσία των κτιρίων για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στην αξιοποίηση του εν λόγω κτιρίου για τις ανάγκες στέγασης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, λόγω επικινδυνότητας που παρουσιάζει το υφιστάμενο κτίριο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Σχετική με τα πιο πάνω, είναι η Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 10 Μαρτίου 2021.

Με βάση τα πιο πάνω, προκύπτει ότι η απόφαση για αξιοποίηση του κτιρίου «Μετροπόλιταν» για το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων λήφθηκε στη βάση κατάλληλων σχεδιασμών, με γνώμονα τον ορθότερο προγραμματισμό για τη στέγαση των κυβερνητικών Υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE