ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Δεν καταργήθηκε η χρήση της μάσκας» - «Τον Αύγουστο τα νέα εμβόλια»

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Δεν καταργήθηκε η χρήση της μάσκας» - «Τον Αύγουστο τα νέα εμβόλια»

Για την αύξηση των κρουσμάτων, την επιστροφή της μάσκας στα φαρμακεία αλλά και για τα νέα εμβόλια, μίλησε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε ότι η έξαρση των κρουσμάτων παρατηρείται σε όλες τις ηλικίες, τονίζοντας ότι από τα αποτελέσματα που έχουν δοθεί φαίνεται ότι εντοπίζονται ενδοοικογενειακά και κυρίως σε δεξιώσεις, γάμους και πάρτι.

«Ευτυχώς τα γηροκομεία μας εξακολουθούν να έχουν χαμηλά επίπεδα θετικότητας και αυτό γιατί πρέπει να έχει τεστ κάποιος πριν μπει μέσα όπως και στα νοσοκομεία το ίδιο», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε με ένα παράδειγμα που του έτυχε πριν από λίγες μέρες: «Πήγα σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί, μέτρησα 15 άτομα και ήμουν ο μόνος που φορούσε μάσκα»

Την ίδια ώρα θέλησε να τονίσει πως: «η χρήση της μάσκας δεν καταργήθηκε αλλά αναστάληκε προσωρινά μέχρι νεωτέρας», ενώ πρόσθεσε πως: «είναι πολύ περισσότερα τα κρούσματα γιατί υπάρχουν άτομα που χρησιμοποιούν τα self τεστ και δεν δηλώνονται»

Σχετικά με τα εμβόλια το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι κορωνοϊό κολλάνε και οι εμβολιασμένοι, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τα εμβόλια είναι κατά 4 ως 5 φορές λιγότερο αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση του ιού.

Τέλος είπε χαρακτηριστικά ότι: «υπάρχουν κάποια θετικά σημάδια στον ορίζοντα, η moderna χθες ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της από την δοκιμασία του νέου εμβολίου που ετοίμασε και θα συμπεριλάβει και την νέα μετάλλαξη».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top