Ευλογιά των πιθήκων: Και 7ο κρούσμα στην Ελλάδα – Είναι εγχώριο, δεν προέρχεται από ταξίδι από το εξωτερικό

Ευλογιά των πιθήκων: Και 7ο κρούσμα στην Ελλάδα – Είναι εγχώριο, δεν προέρχεται από ταξίδι από το εξωτερικό

Και 7ο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων επιβεβαιώθηκε στη χώρας μας το οποίο όμως δεν σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό κάτι που σημαίνει πως είναι από εγχώρια μετάδοση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ μέχρι σήμερα 30 Ιουνίου έχουν επιβεβαιωθεί 7 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, εκ των οποίων τα 6 ήταν εισαγόμενα. Το 7ο κρούσμα αποτελεί το πρώτο που δεν ανέφερε ταξίδι στο εξωτερικό και συνεπώς υπάρχει ένδειξη για εγχώρια μετάδοση.

Τα περιστατικά έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση. Ο κίνδυνος εμφάνισης του νοσήματος παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βγαίνει στην επίθεση ο ΔΗΣΥ - Στο στόχαστρο το ΕΛΑΜ ενόψει βουλευτικών

Βγαίνει στην επίθεση ο ΔΗΣΥ - Στο στόχαστρο το ΕΛΑΜ ενόψει βουλευτικών

Η ομιλία της Αννίτας Δημητρίου με αφορμή τη 49η επέτειο από τη ίδρυση του ΔΗΣΥ για τη στάση του ΕΛΑΜ, με αφορμή το ψήφισμα που κατέθεσε το ΕΛΑΜ στο ευρωκοινοβούλιο, μπορεί να εκφωνήθηκε σε δημόσια εκδήλωση, όμως οι αποδέκτες της δεν ήταν μόνο οι πολιτικοί αντίπαλοι.

BEST OF TOTHEMAONLINE