ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Μαυρογιάννης: Να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και ν’αλλάξουμε τον τόπο

Ανδρέας Μαυρογιάννης: Να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και ν’αλλάξουμε τον τόπο

Η εξουσία δεν με ενδιαφέρει, όμως νιώθω χρέος για τον τόπο και την πατρίδα να είμαι μέρος σε μια δυναμική προσπάθεια για πραγματική και προοδευτική αλλαγή, ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης, σημειώνοντας πως δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια άλλων αναβολών και οφείλουμε να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας.

Ο κ. Μαυρογιάννης μιλούσε στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς, στην πρώτη πολιτική συγκέντρωση που οργάνωσε η ομάδα στήριξης της υποψηφιότητας του, καταθέτοντας τις θέσεις του στο Κυπριακό, στην οικονομία και στην εσωτερική διακυβέρνηση, με ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα της ενέργειας, όπου επανέλαβε την πρόταση για διάθεση φυσικού αερίου στην Τουρκία αλλά και προς τους Τουρκοκύπριους, εάν αυτό δημιουργούσε τις «οργανικές συνθήκες» για λύση.

«Το να είμαι κυβερνήτης και να το παίζω σπουδαίος εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου, όμως νιώθω χρέος για τούτον τον τόπο, τούτην την πατρίδα την αδικημένη, την ταλαιπωρημένη, που χρειάζεται να πάει καλύτερα», είπε και σημείωσε πως «για να πάει καλύτερα χρειάζεται πρώτα από όλα να επιβιώσει».

Σημείωσε πως βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη καμπή που ούτε και αυτή η ίδια η επιβίωση μας δεν είναι δεδομένη και ότι, για το λόγο αυτό, «οι συνεργάτες μου αποφασίσαμε να είμαστε μέρος μιας δυναμικής, σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, για να μπορέσουμε να φέρουμε μια πραγματική, προοδευτική αλλαγή στον τόπο, η οποία θα διασφαλίζει την επιβίωση μας, την ποιότητα της ζωής μας, αλλά πάνω από όλα να διασφαλίζει το μέλλον των παιδιών μας σε αυτήν τη γη».

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρογιάννη «δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλων αναβολών, δεν έχουμε την πολυτέλεια να καταστρέφουμε το δικό μας κοινωνικό ιστό, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναβάλλουμε τη λύση του Κυπριακού, στο βαθμό που περνά από το χέρι μας». Λέγοντας ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε τέλμα και όλοι ξέρουμε τα δεδομένα της κατοχής, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας είπε πως θα πρέπει να γίνουν οι σωστές διαπιστώσεις και να δημιουργηθεί ελπίδα «από εκεί που δεν υπάρχει».

Χωρίς αξιοπιστία, σημείωσε, δεν θα δούμε προκοπή και «δεν πρόκειται ποτέ κανένας στη διεθνή κοινότητα να έρθει να μας βοηθήσει για τα ωραία μας τα μάτια», γι αυτό, τόνισε, «πρέπει εμείς να πάρουμε, περισσότερο παρά ποτέ, την τύχη μας στα χέρια μας και να καταφέρουμε να αλλάξουμε τα πράγματα». «Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας και αυτή η υποψηφιότητα αυτόν τον σκοπό και αυτόν τον στόχο έχει», ανέφερε.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε ακόμη πως είμαστε «μια ανοχύρωτη πολιτεία», ότι χρειάζεται να γίνουν διαθρωτικές αλλαγές και μια μακρόπνοη προσέγγιση, η οποία θα περνά μέσα από ριζικές τομές και αλλαγές, ενώ δεν θα πρέπει το κράτος να εξυπηρετεί συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα ή τα συμφέροντα των λίγων απέναντι στους πολλούς. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην ανάγκη για χρηστή διοίκηση και πάταξη των φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής, «τα οποία βλέπουμε όλοι πού μας οδήγησαν και πόσο αναξιόπιστη έχουν καταντήσει η χώρα μας».

Χαρακτηρίζοντας ως μια «από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της τελευταίας δεκαετίας» το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε ακόμη το κοίτασμα Αφροδίτη, ο κ.Μαυρογιάννης εξέφρασε τη θέση ότι «θα μπορούσαμε κάλλιστα να το φέρουμε στον τόπο μας, με πράξεις και επιδοτήσεις από το κράτος μας», μειώνοντας έτσι το κόστος ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επανέλαβε τη θέση ότι, «αν υπάρχουν περιθώρια και μας αποδεχθεί για παράδειγμα η Τουρκία, μπορούμε να αφήσουμε τις εταιρείες να πουλήσουν και της Τουρκίας, αν μπορεί αυτό το πράγμα να μας βοηθήσει να αλλάξουμε τα δεδομένα στον τόπο μας και να λύσουμε το πρόβλημα μας, να δημιουργήσουμε αυτές τις οργανικές συνθήκες». «Όμως αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνουν μελετημένα και δίνοντας προτεραιότητα στις δικές μας ανάγκες», συμπλήρωσε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top