ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραιτήσεις στην «αρχή ηλεκτρισμού» - Το ΡΤΚ «μπούκαρε» στην «πρωθυπουργία»

Παραιτήσεις στην «αρχή ηλεκτρισμού» - Το ΡΤΚ «μπούκαρε» στην «πρωθυπουργία»

Τέσσερα μέλη του «διοικητικού συμβουλίου της «αρχής ηλεκτρισμού» παραιτήθηκαν στα κατεχόμενα με αφορμή τον σάλο που προκλήθηκε σχετικά με την αγορά καυσίμων χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού. Το αντιπολιτευόμενο ΡΤΚ ζητώντας (από χθες) να δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες των συμβολαίων των τεσσάρων εταιρειών από τις οποίες γίνεται η αγορά των καυσίμων με ανάθεση, «μπούκαρε» το πρωί στο «πρωθυπουργικό γραφείο». Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, οι 18 «βουλευτές» και στελέχη του κόμματος δήλωσαν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι να τους δοθούν τα συμβόλαια.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, τα τέσσερα παραιτηθέντα μέλη στην «αρχή ηλεκτρισμού», είναι αυτοί που αρνήθηκαν να υπογράψουν τα συμβόλαια ανάθεσης για την αγορά των καυσίμων. Πρόκειται για τους Ερσάν Καρατάς, Σαμέρ Μπιριτζίκ. Ερμάν Φαϊνταλί και Ραμαζάν Καρτάλ. Ένα ακόμη μέλος του «διοικητικού», ο Αλί Χορόζ ανακοίνωσε ότι δεν παραιτείται από το «συμβούλιο» αλλά από το ΔΚ, εκ μέρους του οποίου διορίσθηκε στο σώμα αυτό.

Στο μεταξύ, το ΡΤΚ που χθες προσέφυγε στο «συνταγματικό δικαστήριο» εναντίον των συγκεκριμένων συμβολαίων και πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την «πρωθυπουργία», έδωσε διορία στην «κυβέρνηση» μέχρι χθες στις 8 το βράδυ να δημοσιοποιήσει τα συμβόλαια.

Σήμερα έστησαν σκηνή έξω από το κτίριο για να παραμείνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ωστόσο σε κάποια φάση το πρωί «βουλευτές» και ο πρόεδρος του ΡΤΚ, μπήκαν μέσα στο κτίριο και ζήτησαν να δουν τον «πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ που βρισκόταν εκτός. "Μέχρι να πάρουμε τα έγγραφα δεν θα φύγουμε από δώ", δήλωσαν Ερχιουρμάν και «βουλευτές» σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν, που δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες από το εσωτερικό της «πρωθυπουργίας» με τον κ. Ερχιουρμάν και κάποιους «βουλευτές» να στέκονται όρθιοι στον διάδρομο.

Τα συμβόλαια αφορούν τις εταιρείες PetCo, İçKale και AlkaGesta και φέρονται να υπογράφθηκαν κατόπιν σχετικής εντολής του «πρωθυπουργού».

Όταν λέχθηκε στην αντιπροσωπεία του ΡΤΚ ότι ο κ. Ουστέλ δεν βρισκόταν στο κτίριο και θα ερχόταν μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν ο Τουφάν Ερχιουρμάν απάντησε ότι δεν τους ενδιαφέρει. «Εμείς από χθες είπαμε ότι στις 9 το πρωί θα ήμασταν εδώ. «Ήξερε ότι θα ερχόμασταν», είπε για τον Ουνάλ Ουστέλ, σημειώνοντας ότι είναι «βουλευτές» και ο «πρωθυπουργός» δεν τους σέβεται. Μέχρι να πάρουν τα έγραφα που ζήτησαν, πρόσθεσε, θα συνεχίσουν τα βρίσκονται μπροστά από την «πρωθυπουργία».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top