Νέο διάγγελμα Τσίπρα: Λέει «όχι» στους εκβιασμούς και επικαλείται το ΔΝΤ για να υποστηρίξει τις θέσεις του

Νέο διάγγελμα Τσίπρα: Λέει «όχι» στους εκβιασμούς και επικαλείται το ΔΝΤ για να υποστηρίξει τις θέσεις του

Με νέο διάγγελμα, το τρίτο σε διάστημα οκτώ ημερών, προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο διάγγελμα του επικαλέστηκε την έκθεση του ΔΝΤ επισημαίνοντας ότι «μόνος τρόπος να γίνει βιώσιμο το χρέος είναι να κουρευτεί 30% και να επιμηκυνθεί κατά 20 χρόνια». Σημείωσε δε πως το ΔΝΤ λέει να μην αποδεχθούμε συμφωνία που παρακάμπτει το βασικό ζήτημα του χρέους.

Είπε όχι στους εκβιασμούς ζητώντας «να αποφασίσουμε την επιλογή μας ζυγίζοντας τα επιχειρήματα». Οπως είπε «την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Κατέληξε ότι «λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το κοινό μας μέλλον. Την Δευτέρα τίποτα δεν πρέπει να μας χωρίζει».

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα: 

 


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ερντογάν: «Δεν έχω οποιαδήποτε πρόθεση να επισκεφθώ τη «νότια» Κύπρο»

Ερντογάν: «Δεν έχω οποιαδήποτε πρόθεση να επισκεφθώ τη «νότια» Κύπρο»

«Δεν έχω οποιαδήποτε πρόθεση να επισκεφθώ τη νότια Κύπρο», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ερωτηθείς σε σχέση με δήλωση, σύμφωνα με τους Τούρκους δημοσιογράφους, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, ότι θα τον προσκαλούσε να επισκεφθεί την Κυπριακή Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ. Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε ακόμη τη στήριξή του σε λύση "δυο κρατών" στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE