Σε δηλώσεις του στην Κρατική Τηλεόραση, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ανέφερε ότι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η αύξηση των σημείων για δωρεάν rapid τεστ.
Ερωτηθείς για μια ενδεχόμενη επαναφορά του safepass, ο Υπ. Υγείας απάντησε ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης, για την ώρα τουλάχιστον, ωστόσο δεν το απέκλεισε για το μέλλον.
Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σε περίπτωση που εμφανιστεί μια νέα μετάλλαξη τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του safeppas, τονίζοντας όμως πώς αν αυτό συμβεί θα πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα τους πολίτες να κάνουν το rapid τεστ δωρεάν και να μην το πληρώνουν.
Υπενθυμίζουμε ότι σε δηλώσεις του Σάββατο Υπ. Υγείας, ανέφερε ότι αν κριθεί ότι πρέπει να παρθούν οποιαδήποτε επιπρόσθετα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού μετά την αξιολόγηση της κατάστασης την επόμενη εβδομάδα, θα παρθούν.