ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά η κατάταξη των νεοσύλλεκτων – Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα - Τι γίνεται με όσους βγαίνουν θετικοί

Κανονικά η κατάταξη των νεοσύλλεκτων – Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα - Τι γίνεται με όσους βγαίνουν θετικοί

Ξεκίνησε από χθες Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2022, η κατάταξη των νεοσύλλεκτων στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου και στο Στρατόπεδο «Χ .Σαμάρα» στην Αθαλάσσα (4ο ΤΒΟ).

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερή, ανέφερε ότι, «οι κατατάξεις των νεοσύλλεκτων έχουν ξεκινήσει κανονικά από χθες χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα και θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή, 15 Ιουνίου».

Τι γίνεται με τα κρούσματα και τους ελέγχους

Ερωτηθείς για του ελέγχους που θα γίνονται για θετικά κρούσματα στον κορωνοϊό, ο κ. Πιερή ενημέρωσε πως, «ζητήσαμε από τους νεοσύλλεκτους κατά την άφιξή τους στα ΚΕΝ να έχουν μαζί τους 24ωρο rapid test με αρνητικό αποτέλεσμα, όμως για τα άτομα που παρουσιάστηκαν χωρίς να έχουν στην κατοχή τους το απαραίτητο τεστ, υπάρχει συνεργείο στην είσοδο, το οποίο διενεργεί το απαραίτητο τεστ».

Όσον αφορά τα άτομα που βγαίνουν θετικά στον κορωνοϊό, ο κ. Πιερή ανέφερε ότι οι στρατεύσιμοι που έχουν διαγνωσθεί θετικοί έχουν δικαίωμα να καταταχθούν μέχρι και μία εβδομάδα μετά την τελευταία ημέρα κατάταξης, εφόσον προηγουμένως προσκομίσουν στο αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να τους δοθεί νέο σημείωμα πρόσκλησης.

«Μέχρι χθες», συνέχισε, «κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν εντοπίστηκαν μόνο 2 κρούσματα στη Λευκωσία, στους οποίους δώσαμε αμέσως το απαραίτητο χαρτί ούτως ώστε να μπορέσουν να καταταχτούν σε μία βδομάδα».

Αναφορικά με τους ελέγχους που θα γίνονται όσο οι νεοσύλλεκτοι θα βρίσκονται στα ΚΕΝ, ο κ. Πιερή ανέφερε ότι, «θα διενεργούνται προληπτικοί έλεγχοι για θετικά κρούσματα περίπου μία φορά την εβδομάδα ενώ, αν υπάρξει η οποιαδήποτε ανησυχία για θετικό κρούσμα, τότε θα στέλνουμε το συνεργείο για να διενεργήσει τα απαραίτητα τεστ».

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι νεοσύλλεκτοι

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας πριν από λίγες μέρες:

α. Οι στρατεύσιμοι καλούνται να προσέλθουν για κατάταξη την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα με στρατιωτική στολή, εφόσον την έχουν παραλάβει.

β. Κατά την είσοδό τους στο ΚΕΝ θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα προσώπου, ενώ θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό «Rapid Test» 24 ωρών.

γ. Θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους:

(1) Το σημείωμα πρόσκλησης, το οποίο δύναται να επιδεικνύεται και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του τηλεφώνου τους.

(2) Το δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας από το οποίο να προκύπτει ταυτοπροσωπία.

(3) Όλα τα είδη ιματισμού και υπόδησης εφόσον τα έχουν παραλάβει.

(4) Το πιστοποιητικό ή φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου υγείας ή καρτέλας υγείας ή τυχόν ιατρικά πιστοποιητικά από τα οποία να βεβαιώνεται η ομάδα αίματος και τα εμβόλια που έχει κάνει ο στρατεύσιμος, εάν αυτά δεν έχουν ήδη υποβληθεί.

(5) Σε περίπτωση κατά την οποία νεοσύλλεκτος λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων υγείας, να προσκομίζει υποχρεωτικά βεβαίωση ιατρού.

(6) Φωτοαντίγραφο του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), στον οποίο θα γίνεται το έμβασμα του μηνιαίου χορηγήματος εθνοφρουρού, σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί.

Μάλιστα, στο ΚΕΝ Λάρνακας βρίσκεται σήμερα Τρίτη από τις 11:00 π.μ., ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, με σκοπό να επιβλέψει τη διαδικασία κατάταξης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top