ΔΙΕΘΝΗ

«Στοπ» στην πώληση εισιτηρίων βάζει το Χίθροου - Επιβάλλει όριο στον αριθμό των επιβατών

«Στοπ» στην πώληση εισιτηρίων βάζει το Χίθροου - Επιβάλλει όριο στον αριθμό των επιβατών

Η διοίκηση του Χίθροου, του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας και της Ευρώπης, ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν να πωλούν εισιτήρια για το καλοκαίρι, καθώς επιβάλλει όριο στον αριθμό των επιβατών που θα εξυπηρετεί καθημερινά.

Το όριο προσδιορίζεται στις 100.000 επιβάτες και θα ισχύει από σήμερα έως και τις 11 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μείωση κατά 4.000 του μέσου ημερήσιου αριθμού επιβατών που υπολογιζόταν ότι θα έπρεπε να εξυπηρετεί για το υπόλοιπο του καλοκαιριού το αεροδρόμιο.

Η απόφαση οφείλεται στις συνεχιζόμενες ελλείψεις προσωπικού εδάφους, που έχουν οδηγήσει σε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και μεγάλη ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου Τζον Χόλαντ-Κέι δήλωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι επιβάτες ξεπερνούν συχνά τις 100.000 ημερησίως, με αποτέλεσμα «περιόδους που η εξυπηρέτηση πέφτει σε ένα επίπεδο που δεν είναι αποδεκτό».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από τις 4.000 ημερήσιες θέσεις που κόβονται έχουν πωληθεί περίπου 1.500 εισιτήρια. Για αυτό οι αεροπορικές καλούνται να σταματήσουν να πωλούν εισιτήρια για πτήσεις από το αεροδρόμιο ώστε να αποτραπεί μεγαλύτερη ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό.

«Αναγνωρίζουμε ότι αυτό σημαίνει πως κάποια θερινά ταξίδια είτε θα μεταφερθούν σε άλλη ημέρα ή σε άλλο αεροδρόμιο είτε θα ακυρωθούν και απολογούμαστε σε αυτούς των οποίων τα σχέδια επηρεάζονται», συμπλήρωσε ο κ. Χόλαντ-Κέι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top