ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι αλλάζει στη χρήση του safepass σε νοσοκομεία - Ανησυχία για την νέα μετάλλαξη «Κένταυρος»

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι αλλάζει στη χρήση του safepass σε νοσοκομεία - Ανησυχία για την νέα μετάλλαξη «Κένταυρος»

Αξιολόγηση των δεδομένων σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας έγινε στη σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τα μέλη της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 13 Ιουλίου, στην οποία συζήτησαν τις επιμολύνσεις και τις νοσηλείες, ενώ μέχρι στιγμής δεν αποφασίστηκαν μέτρα.

Παράλληλα, συζήτησαν για τρόπους για το πώς θα αντιμετωπιστεί ένα νέο κύμα το φθινόπωρο, ενώ την ίδια ώρα αποφάσισαν πως θα ενισχυθεί και εντατικοποιηθεί περαιτέρω η ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα ατομικής προστασίας και διενέργειας τεστ πριν και μετά από επισκέψεις σε χώρους συγχρωτισμού όπως επίσης σύσταση για εμβολιασμό ατόμων που εμπίπτουν σε ευπαθείς ομάδες.

Την ίδια ώρα υπήρξε και η εισήγηση για διαφοροποίηση της υποχρέωσης safepass σε επισκέπτες σε νοσοκομεία και κλειστές δομές από 48ωρες σε 24ωρες λόγω της επικινδυνότητας, ενώ αναμένεται σημεία δειγματοληψίας του Υπουργείου να λειτουργήσουν στα νοσοκομεία για εξυπηρέτηση ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων των νοσηλευτηρίων.

Σχετικά με την νέα μετάλλαξη «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπ. Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου μίλησε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» και τόνισε πως σίγουρα μια νέα μετάλλαξη είναι ανησυχητική.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Μια νέα παραλλαγή σίγουρα προκαλεί κάποια ανησυχία, όμως αναμένουμε να δούμε περισσότερα δεδομένα και είμαστε πάντα σε εγρήγορση. Αυτό όμως που σίγουρα πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα είναι να τηρούνται τα μέτρα αυτοπροστασίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top