ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: «Οι προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς θα ωφελήσουν και τους Ελληνοκύπριους»

Τατάρ: «Οι προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς θα ωφελήσουν και τους Ελληνοκύπριους»

Οι προτάσεις που υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη μέσω των Ηνωμένων Εθνών αποσκοπούν «στην ευημερία και την ευτυχία των Τουρκοκυπρίων», αλλά παράλληλα θα ωφελήσουν και την ελληνοκυπριακή πλευρά, ισχυρίστηκε ο κατοχικός ηγέτης, σύμφωνα με την «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σε ομιλία του στο πλαίσιο δεξίωσης που παρέθεσε εξ αφορμής των «εορτασμών» για την τουρκική εισβολή, ο κ. Τατάρ επεσήμανε ότι στόχος του ως «πρόεδρος» είναι να συνεχίσει την αναζήτηση της συμφιλίωσης και αναφέρθηκε στις νέες προτάσεις που έχουν ετοιμάσει σε αυτό το πλαίσιο.

Ο Ερσίν Τατάρ υπενθύμισε ότι υπέβαλε στην ελληνοκυπριακή πλευρά προτάσεις, μεταξύ των οποίων ο διαμοιρασμός του πλούτου των υδρογονανθράκων, η σύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων με καλώδιο μέσω Τουρκίας, η σύνδεση με το διασυνδεδεμένο σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, και δήλωσε ότι αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν με αποτελεσματικό τρόπο μέσω της συνεργασίας των δύο «κρατών».

Ο κ. Τατάρ ανέφερε  επίσης ότι υπάρχουν προτάσεις για την αποναρκοθέτηση και την επίλυση των περιστατικών άτυπης μετανάστευσης, είπε ότι οι εκκλήσεις για διάλογο συνεχίζονται και υποστήριξε ότι οι προτάσεις που υπέβαλε είναι εποικοδομητικές.

«Οι προτάσεις της άλλης πλευράς στοχεύουν στην επιβολή της Κυπριακής Δημοκρατίας» ισχυρίστηκε αναφέροντας παράλληλα ότι, «αυτές οι προτάσεις αποσκοπούν πρωτίστως στην ευημερία και την ευτυχία του τουρκοκυπριακού λαού, αλλά είναι και σε προς όφελος των γειτόνων μας», ισχυρίστηκε ο Τατάρ, προσθέτοντας ότι, αντιθέτως, οι προτάσεις της «άλλης πλευράς» στοχεύουν περισσότερο στην επιβολή της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά την έκφρασή του.

Αναφερόμενος στην επιστολή που του απέστειλε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι στην επιστολή αυτή ο κ. Ερντογάν εξέφρασε με σαφήνεια την υποστήριξή του στη νέα πολιτική και τις προτάσεις που υποβλήθηκαν σε αυτό το πλαίσιο.

Στη δεξίωση, που πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία, παρέστησαν ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ, η «πρόεδρος» του «ανώτατου δικαστηρίου», Ναρίν Φερντί Σιεφίκ, ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα Αλί Μουράτ Μπάστσερι «υπουργοί», «βουλευτές» κτλ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top