ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Γνωριμία» επί πληρωμή - Έφερνε κοπέλες από το εξωτερικό με σκοπό τον γάμο με Κύπριους - Ένοχη 28χρονη

«Γνωριμία» επί πληρωμή - Έφερνε κοπέλες από το εξωτερικό με σκοπό τον γάμο με Κύπριους - Ένοχη 28χρονη

Κατόπιν δικής της παραδοχής, 28χρονη βρέθηκε ένοχη σε κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για καταδολίευση, υποβοήθηση παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία υπηκόου τρίτης χώρας, και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η κατηγορούμενη τον Σεπτέμβριο του 2021, στη Λευκωσία, συνωμότησε με άλλα πρόσωπα να διαπράξουν κακούργημα, ήτοι την υποβοήθηση της παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία υπηκόου τρίτης χώρας και ότι κατά τον ίδιο χρόνο και στον ίδιο τόπο συνωμότησε με άλλα πρόσωπα όπως με απάτη ή με άλλο δόλιο μέσο, να καταδολιεύσουν το κοινό, υποβοηθώντας την παράνομη παραμονή στη Δημοκρατία υπηκόου τρίτης χώρας.

Παράλληλα, την ίδια περίοδο, μαζί με άλλα πρόσωπα, με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους, βοήθησαν υπηκόους τρίτης χώρας, προκειμένου να παραμείνουν στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Τέλος, ότι απέκτησε το χρηματικό ποσό των €1.200, ενώ γνώριζε ότι τούτο αποτελούσε έσοδο από τη διάπραξη των αδικημάτων για τις διάφορες κατηγορίες.

Κατά τη σύλληψή της από την κυπριακή Αστυνομία στις 20.4.2022 παραδέχθηκε ότι «ναι, εγώ διευθέτησα να έρθουν οι κοπέλες από τη Ρουμανία αλλά με έβαλε (συγκεκριμένο πρόσωπο)».

Σύμφωνα με την ίδια, γειτόνισσά της, της πρότεινε να βρει κοπέλες από ευρωπαϊκή χώρα για να έρθουν στην Κύπρο να παντρευτούν με άνδρες που μένουν στην Κύπρο, με αντάλλαγμα το ποσό των 300 ευρώ για κάθε κοπέλα. Η κατηγορούμενη βρήκε τρεις κοπέλες.

Σε κάθε μία από τις κατηγορίες για υποβοήθηση παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία υπηκόου τρίτης χώρας, επιβλήθηκε στην κατηγορούμενη ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων. Στις υπόλοιπες κατηγορίες δεν επιβλήθηκε ποινή εφόσον τα γεγονότα εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο. Στην ποινή θα συνυπολογιστεί ο χρόνος κράτησης της κατηγορουμένης από τις 29.4.2022.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top