ΔΙΕΘΝΗ

Lufthansa - Γερμανία: Απεργούν οι εργαζόμενοι, περίπου 1000 ακυρώσεις πτήσεων

Lufthansa - Γερμανία: Απεργούν οι εργαζόμενοι, περίπου 1000 ακυρώσεις πτήσεων

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της Lufthansa, του μεγαλύτερου γερμανικού αερομεταφορέα και, όπως επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, περίπου χίλιες πτήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν ενώ 134 χιλιάδες επιβάτες θα επηρεαστούν.

Το συνδικάτο Verdi κάλεσε τα 20.000 μέλη της Lufthansa που εργάζονται ως προσωπικό εδάφους να απεργήσουν, διεκδικώντας αυξήσεις, ύψους 9,5% στους μισθούς για τους επόμενους 12 μήνες.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», λόγω της απεργίας, η εταιρεία ακύρωσε σχεδόν όλες τις πτήσεις της σε Φρανκφούρτη και Μόναχο.

«Η απεργία που εξήγγειλε το συνδικάτο ξεκίνησε από τις 04.45 το πρωί ώρα Ελλάδος έως τις 07.00 το πρωί της Πέμπτης ώρα Ελλάδος για να «αυξηθεί η πίεση» στη διοίκηση».

Όπως αναφέρει το συνδικάτο, η απεργία θα αφορά το προσωπικό εδάφους, κυρίως τις υπηρεσίες συντήρησης, αλλά επίσης και τους χειριστές οχημάτων ρυμούλκησης αεροσκαφών, που είναι απαραίτητοι για την καλή λειτουργία του αεροδρομίου.

Η Lufthansa θα πρέπει έτσι να ακυρώσει συνολικά 678 πτήσεις στη Φρανκφούρτη και 345 στο Μόναχο, τους δύο βασικότερους κόμβους στη Γερμανία.

«Ο αντίκτυπος της απεργίας μπορεί να οδηγήσει σε ακυρώσεις και σε καθυστερήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή», διευκρίνισε η εταιρία.

Εκπρόσωποι του σωματείου τονίζουν ότι η κατάσταση στους εργαζόμενους στα αεροδρόμια έχει επιδεινωθεί λόγω σημαντικής έλλειψης προσωπικού, του υψηλού πληθωρισμού και της τριετούς περικοπής μισθών.

Υπενθυμίζεται ότι η «Lufthansa» ακύρωσε σχεδόν 6.000 πτήσεις μόνο για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο καθώς δεν επαρκεί το προσωπικό για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινoύ.

Στα γερμανικά αεροδρόμια, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, επικρατεί χάος τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού μετά τις χιλιάδες απολύσεις και τις περικοπές κατά τη διάρκεια της πανδημίας της νόσου Covid.

Ο εργασιακές συνθήκες των υπαλλήλων των αεροδρομίων, μερικές από τις οποίες είναι τόσο κακές που οι άνθρωποι απλά δεν θέλουν πλέον να εργάζονται εκεί ή αρρωσταίνουν», όπως αναφέρει η γράφει η γερμανική εφημερίδα «Tagesschau».

«Οι απολύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας οδήγησαν σε ακόμη λιγότερο προσωπικό, που εξουθενώνεται και έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αναρρωτικές άδειες. Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι θα πρέπει να επωμίζονται όλο και περισσότερη δουλειά. Κατά συνέπεια, είτε αρρωσταίνουν είτε αναζητούν άλλη δουλειά», αναφέρει το γερμανικό δίκτυο n- tv».

ΑΠΟ  ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top